標題: 經典遊戲 1943 [打印本頁]

作者: zetagundam    時間: 11-7-2007 13:16     標題: 經典遊戲 1943

有玩過紅白機, 都沒有可能未玩過它吧~~~!

作者: 任因玖    時間: 12-7-2007 13:38

記唔記得d password???
作者: kyyung    時間: 13-7-2007 04:04

1943……赤城、加賀、利根都沒有問題[奇怪,應該是記錯了,前兩關應該只有兩架戰艦吧],第三關boss那大飛機便game over了……嗚……

作者: adamying    時間: 13-7-2007 15:16

頭關係驅逐艦, 次關係航空母艦, 第三關係亞也虎, 一架大轟炸機.

我都好想知每關開始時隱藏武器的輸入法, 有冇老餅記得.

作者: 中坑    時間: 18-7-2007 10:44

細路個時同friend在機竇雙打可以1蚊打爆 , 有formula但已經唔見9世拉, 但仲記得頭3關同大和formula,我依家玩緊PSP 12合1 有1943, 1942 同1943改. 但系英文版, 無限contiune 當然可以打爆, 最勁試過無continue去到大和面前先死. 分享一下forumla, PSP同街機一樣, 紅磡美國寶有街機

利根-下,

加賀-A

亞也虎-右上+A

第3隻亞也虎-左上+A

大和-右+A

1 利根 Tone Destroyer 驅逐艦
2 加賀 Kaga Carrier 航空母艦
3 亞也虎 Ayaki Fighter 戰鬥機
4 扶桑 Fuso Battleship 主力艦
5 赤城 Akagi Carrier 航空母艦
6 大飛龍 Daihiryu Freighter 運輸機
7 伊勢 Ise Battleship 主力艦
8 飛龍 Hiryu Carrier 航空母艦
9 亞也虎 Ayaki Fighter 戰鬥機
10 陸奧 Mutsu Battleship 主力艦
11 大飛龍 Daihiryu Freighter 運輸機
12 山城 Yamashiro Battleship 主力艦
13 蒼龍 Soryu Carrier 航空母艦
14 亞也虎 Ayaki Fighter 戰鬥機
15 長門 Nagato Battleship 主力艦
16 大和 Yamato Battleship 主力艦

條link有detail日本戰艦介紹

http://mil.news.sina.com.cn/nz/tpyrj/index.shtml

作者: aeug    時間: 29-4-2008 00:27

最記得以前街機去到"大和"係唔俾continue....好慘呀><
作者: cmlwts    時間: 29-4-2008 16:28

去此site可以玩.

http://www.tripletsandus.com/80s/80s_games/1943.htm

作者: KD1743    時間: 19-6-2009 11:20

1943我就冇啦,不過我有1942餅紅白機帶
作者: sheungwanken    時間: 19-6-2009 11:39

1943 懶人密碼........打少好多版........直接去到打三隻大飛機嗰版

PW:  TYNN5

作者: 任我擒    時間: 20-2-2013 22:00

單打玩了廿多年, 硬係爆唔掂 "大和",  最接近一次打剩一個大炮台, 遺憾.....
作者: 杜劍龍    時間: 21-2-2013 09:26

單打爆大和, 我都唔得.....

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0