標題: 我們都被騙了幾十年........ [打印本頁]

作者: East    時間: 10-7-2007 23:14     標題: 我們都被騙了幾十年........

原來鬥獸棋是騙人的!!

看此片段便明:

http://www.metacafe.com/watch/604312/elephant_not_fortress_awesome_vids/

作者: monoakira    時間: 10-7-2007 23:30

睇左~

有少少不安

作者: inabottle    時間: 11-7-2007 01:29

East兄! 好介紹

鬥獸棋是騙人? 咁呢個就更加出人意表  班底厚, 獅子? 駛mud驚!

http://www.metacafe.com/watch/597220/lion_vs_crocodile_and_buffalo/

作者: East    時間: 11-7-2007 09:26

原來水牛識班馬的!!
作者: 999    時間: 11-7-2007 10:44

引用:
原帖由 East 於 11-7-2007 09:26 發表   原來水牛識班馬的!!

所以以後唔好再用什麼"晒馬","班馬"之類的形容詞,應是"晒牛","班牛"先至係啱嘅!

作者: East    時間: 11-7-2007 11:55

牛勁D, 起碼大隻D同有角!!

其實, 換了是"班馬"班齊馬回來.

最後可能只是隻隻獅子都開大餐吃飽飽!!

作者: inabottle    時間: 11-7-2007 13:23

哈哈! 仲有水牛仔'死而復生'呢...神奇 
作者: 人仔貓    時間: 11-7-2007 15:18

引用:
原帖由 inabottle 於 11-7-2007 13:23 發表 哈哈! 仲有水牛仔'死而復生'呢...神奇 

野生動物世界冇醫療呢樣野...所以可能受左唔係太嚴重既傷都會致命...

隻小水牛畀咁多隻獅子仲加埋鱷魚咁噬法...

雖然奇蹟地未斷氣但相信可能都唔會擺得幾耐...

同樣,畀隻大水牛對角插到成隻飛起果隻獅子可能都會同一命運......

作者: East    時間: 11-7-2007 16:07

Yes, that is a WILD WORLD!!
作者: 人仔貓    時間: 12-7-2007 18:28

一隻獅子閒閒地2百磅,可以一下子成隻炒上天可想而知度爆炸力幾咁驚人!

另外第一段片隻老虎襲擊目標好似唔係隻象而係騎象個人...

會唔會可能佢地係獵人,故意做出一D行為引隻老虎出黎然後捉佢呢~?

作者: East    時間: 13-7-2007 00:05

冇錯!! 老虎攻擊的目標是人 , 牠的彈跳力超驚人, 一躍便上到象頭, 根本完全唔驚隻象    .

最可怕是 , 牠藏在草中, 根本完全看不到, 突然飛出來, 還不到2秒便上到象頭.......

恐怕那位人兄都........

至於他們是否獵人就不得而知?!

作者: 人仔貓    時間: 15-7-2007 16:40

其實野生動物都會用腦的,佢應該會揀D容易得手既目標,

但片段中人地有成隊體形大咁多既象團,

佢得一隻仲要跳到咁高去攻擊似乎有點捨易取難...

而萬物之中其實最有毀滅性既就係人類(如果佢見識過的話...)

尤其係D晌野外地區"活動"的人類...如果畀我係動物見倒會即刻掉頭走.....

作者: East    時間: 15-7-2007 18:03

引用:
原帖由 人仔貓 於 15-7-2007 16:40 發表 其實野生動物都會用腦的,佢應該會揀D容易得手既目標,但片段中人地有成隊體形大咁多既象團,佢得一隻仲要跳到咁高去攻擊似乎有點捨易取難... 而萬物之中其實最有毀滅性既就係人類(如果佢見識過的話...) ...

的確有點捨易取難 , 正常來說人類駕著大象, 還有咁多隻, 應該不會成為老虎的目標.

可是, 意外的事往往就是你估唔到下發生. 除非他們有槍, 否則沒可能救到那個一象當先的兄台.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0