標題: 精神病院 [打印本頁]

作者: EDDDDIE    時間: 29-6-2007 15:40     標題: 精神病院

話說有一個城市,患精神病嘅人太多,而精神病院供不應求;政府下令各精神病院嘅院長從他們院中找出輕度或痊癒嘅精神病患者回家,以騰出更多位置給正在輪候或嚴重之患者。而 A 院為城中其中一家有人滿之患嘅精神病院,該院院長為了從一大堆病人中尋找輕度或痊癒者費剎思量,終於給他想出一方法:院長召集全院所有病人於一個只得四面牆和一個門口嘅 hall 入面,把進去之入口關上門並上鎖,再在其中一面牆用筆畫一度“門”,然後通告所有病人如誰能打開這度門,才能從這個新的出口通到外面;結果大部份病人前仆後繼去尋求開門辦法,而院長則不住搖頭嘆息。突然,他看見一名病人獨自坐在一旁,並向着該批努力尋求開門方法之病人報以不屑之冷笑,這正引起院長之注意:

院長:喂!你做乜坐响度?唔通你唔想出返去咩?

病人:唓!你估我好似呢班儍佬咁低 B 嘅咩?我一早知道無論佢哋幾努力都好,都肯定開唔到度門!

院長:(像在黑夜看見曙光般,但又盡量壓抑住興奮心情) 係咪架你?咪吹水唔抹嘴啦,你憑乜咁肯定佢哋開唔到度門先?

病人:你個儍佬咁都要問?學嘢啦:因為......我係院長嘛,無我條鑰匙佢哋開屁到度門咩?

院長:............(嘔血中)

作者: 999    時間: 29-6-2007 16:17

引用:
原帖由 EDDDDIE 於 29-6-2007 15:40 發表 話說有一個城市,患精神病嘅人太多,而精神病院供不應求;政府下令各精神病院嘅院長從他們院中找出輕度或痊癒嘅精神病患者回家,以騰出更多位置給正在輪候或嚴重之患者。而 A 院為城中其中一 ...

咁多人唔正常,不如將正常嘅関起來算啦!

作者: EDDDDIE    時間: 29-6-2007 16:30

引用:
原帖由 999 於 29-6-2007 16:17 發表   咁多人唔正常,不如將正常嘅関起來算啦!

...若係咁都幾大劑...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0