標題: Gear戰士 電童 2000 [打印本頁]

作者: 黑色三連敗    時間: 29-6-2007 13:10     標題: Gear戰士 電童 2000

17年前,一名少女從外太空而來,手上拿著傳動指揮器,並暈到在海灘上. 同時, 機孩帝國加魯法亦從宇宙飛來,威脅地球的安全. 17年後的一日,剛搬來星見町的小五學生草薙北斗偶然下認識了熟練功夫的出雲銀河, 碰巧有一大群加魯法機械獸,從月球的螺旋城飛來. 兩人在逃亡中,突然遇到秘密組織GEAR的傳動戰士電童, 電童與他們產生了感應,並揀選了他們成為駕駛員,在原先的駕駛員貝嘉指導下, 他們成功戰勝了加魯法機械獸,從此亦兼負上守護地球的責任. 在戰鬥中,為了增強戰力而需要儲存數據武器. 六件數據武器分別是獨角獸,火龍,獅子,野豬,毒蛇,鬥牛. 而從加魯法本星直接侵襲地球,由亞虜提亞駕駛著的凰牙,後來因為回復記憶,而協助電童戰鬥,粉碎了螺旋城. 而北斗和銀河因為最後一隻數據武器鳳凰的協助下,取得最後勝利.

作者: killero    時間: 29-6-2007 17:55

冇睇過, 但玩機戰知道有個咁既機械人

作者: 特撮狂    時間: 29-6-2007 21:15

這套TVB早四,五年前播過, 其實幾好睇的, oldcake們有時間可找來看看

作者: 黑色三連敗    時間: 30-6-2007 09:56

引用:
原帖由 killero 於 29-6-2007 17:55 發表 冇睇過, 但玩機戰知道有個咁既機械人

好似特撮狂兄咁話,呢套真係正~~~

作者: 787411075    時間: 6-9-2008 23:17     標題: GEAR战士电童

GEAR战士电童

http://www.tudou.com/playlist/playindex.do?lid=803849&iid=2061305

作者: 任因玖    時間: 8-9-2008 22:59

我完全無印象
作者: Anison    時間: 9-9-2008 07:59

TVB 做o個陣時叫 "數碼傳動戰士" 
作者: york926    時間: 3-10-2008 16:42

大家好, 我是初來步到的, 多多指教

電童我有睇過ga, 佢無能量果陣有架飛機仔射兩舊電入電童背部

同埋佢每隻機械獸代表唔同野

作者: andy07    時間: 7-1-2009 18:31

這套好看,有寓意的!
作者: 阿誠    時間: 7-1-2009 19:09

喜歡這個是因為久行宏和的人設

作者: easy2828hk    時間: 7-12-2010 22:06

我以前有睇過呀!!!
對劇情無乜印象,但認得主角d樣
都係玩機戰見到佢出現先知道套野原來唔係無人識gaXD
作者: frankie    時間: 8-12-2010 12:25

冇睇過....
但見佢手腳轉轉下好得意

作者: Anison    時間: 10-12-2010 09:09

作者: Anison    時間: 10-12-2010 09:10

作者: Anison    時間: 10-12-2010 09:11

作者: 超能電子男    時間: 19-12-2010 02:05

我知道有"電童"的存在,都係因為PS1出這隻Game,唔經唔覺咁就十年!
作者: 幻之聖騎士    時間: 21-12-2010 12:59

都係機戰,Final Attack~~~
作者: 武裝神姬    時間: 7-2-2011 18:01

有電童 同 皇牙 同六隻電子聖獸 最後就出左一個叫超獸王輝刃 同火鳳凰 六隻電子聖獸都有一招終極攻擊一出就會用哂所有電力同電池 最後都有解決方法 重知就好好睇啦

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0