標題: 【日本動畫歌謠祭(JAF)】 [打印本頁]

作者: adamying    時間: 22-3-2007 21:04     標題: 【日本動畫歌謠祭(JAF)】

有幾多老餅會去呀.

我剛剛幫我個朋友買飛, $580飛2區已經去到row D啦. 

作者: singingsoul    時間: 22-3-2007 21:20

我兩晚都買了第二行.
可能都會去訂定T SHIRT和風衣.

作者: adamying    時間: 23-3-2007 01:45

我係第一行2區, 兩晚都去.
作者: adamying    時間: 23-3-2007 02:24

T-shirt or 風褸 , 我睇睇價錢先, 如不太貴, 我都會買齊.

作者: Ahming    時間: 23-3-2007 05:36

真快手
我重未買飛,因諗著都是買平飛…

尋日水木會見粉絲的情況
http://www.youtube.com/watch?v=zXK-oVeAXdo
我無去,要返工,這是在網上找到的

作者: adamying    時間: 23-3-2007 08:42

其實我都好想去, 工作上有不能放下的project在身, 如果唔係我放假去.

飛方面我地有專人係通利琴行等佢開門. 因為我和我朋友加埋超過十張飛.

嘩................  咁快已經有片睇啦.  即刻去片.

作者: Ahming    時間: 23-3-2007 17:54

有關今次活動的官方網頁
http://www.ail.com.hk/ajfhk.html
推推呢個post先

作者: Mario    時間: 23-3-2007 19:02

I will be there at row 2 - section 3 (19/5),  see you then!
作者: singingsoul    時間: 23-3-2007 21:38

咦, 我們幾個位置幾靠近.
我18號係2區2行,
19號係3區2行.
到時吹一吹雞, "邊個OLDCAKE版友!?" 記得應呀!

作者: adamying    時間: 24-3-2007 02:55

我兩晚都係 1 行 2 區.

冇問題, 一定高呼 "邊個係老餅", 我聽到人叫 oldcake 會即時起身叫 " i am "

作者: adamying    時間: 24-3-2007 04:25

人人英雄網站

最新訪問出來了.

http://www.runrunhero.com/redirect.php?tid=4247&goto=lastpost#lastpost

作者: Ahming    時間: 24-3-2007 18:29

其實…大家唔好太foucs係歌手度

負責演奏的boradway幾隊亦值得大家留意

大家到時不妨俾心機聽真下

又等我再推下先

作者: adamying    時間: 25-3-2007 17:52

呀 Ahming 兄講得對. 係DVD內已經睇過佢地表演. 都唔錯唔錯.

作者: Ahming    時間: 25-3-2007 19:28

剛剛買了飛,兩場都是平價…

作者: adamying    時間: 26-3-2007 03:26

平貴唔係問題吖, 最重要係可以現場燃燒. 懷舊一番.
作者: Ahming    時間: 26-3-2007 09:44

哈哈,其實SRS不一定懷舊,好似鋼之救世主呢類歌都好新下

作者: adamying    時間: 26-3-2007 11:48

最新 新城水木一郎專訪.

作者: Ahming    時間: 26-3-2007 13:01

水木SAN的廣東話仍需努力

作者: 杜劍龍    時間: 26-3-2007 14:42

我都想睇! 有冇brother 一齊去!
作者: adamying    時間: 26-3-2007 15:07

Athena 姊姊會19號去.

我 ,Tyler2 , Ahming 兄兩晚都會去

超人兄弟 都會去.

作者: adamying    時間: 27-3-2007 02:34

各位老餅, 如有興趣去

【日本動畫歌謠祭(JAF)】的話, 但又想買$350飛,就要快,因為 18號 section 22 /23 己經去咗 7 / 8 成飛, 雖然 section 21 /24 還有很多飛, 但好位置己經不多. 19號情況更惡劣 section 22 /23 己經去咗 8 / 9 成飛, section 21 /24 一樣好位置不多, 有興趣就要快啦.

快達票網址

http://www.hkticketing.com/Ticketek/default.asp

5月18日 “Super Ani-song Spirits” (SAS)
當晚主要會獻唱非超級機械人系的動畫金曲及特攝英雄的主題曲,包括宇宙海賊夏羅古、巴別二世、電子神童、小甜甜、花仙子露露、龍珠二世、聖鬥士星矢、幪面超人強者、光戰隊、鳥人戰隊、爆龍戰隊等等。

5月19日 “Super Robot Spirits” (SRS)
當晚會獻唱超級機械人系的熱血動畫金曲,包括鐵甲萬能俠、三一萬能俠、帝皇萬能俠、超力電磁俠、V型電磁俠、金剛飛天鑽、高達ZZ、高達0083、聖戰士登霸、勇者王、魔裝機神、彈劾凰等等。

到場欣賞演唱會的觀眾還有機會參加抽獎跟五位歌手於5月21日早上聚會。每晚會抽出十位幸運兒,其中五位會從購買HK$580門券的觀眾中抽出,而另外五位則會從購買紀念商品(T恤及風褸)的觀眾中抽出。

演出時間: 約2小時30分鐘 (不設中場休息)
演唱會

作者: adamying    時間: 27-3-2007 13:21

在人人英雄留言版有人留言.

"黎緊幾日新城有水木一郎錄音專訪

據可靠消息透露
由尋日26號開始到30號一連五日起
新城娛樂台"聯 fan 所"1600-1800播出"

已經証實係真, 官方網頁有報導.

作者: adamying    時間: 28-3-2007 16:08

官網新料.

ANIME JAPAN FES IN HK 2007
DATE : 18-19/05/2007

報導Anime Japan Fes in HK 2007 相關資訊的傳媒一覽

播出/發售日期
傳媒
內容
26/3 - 30/3 新城娛樂台 1600-1800 "聯FAN所" 水木一郎錄音專訪
29/3 G-Zone 記者招待會實況報導
29/3 e-zone 水木一郎專訪
31/3 Ani-Wave 水木一郎專訪
6/4 有線娛樂新聞台 2230-2300 "日本娛樂一周" 水木一郎專訪
6/4 Hong Kong Post 水木一郎專訪
未定 Game Next 水木一郎專訪
未定 亞視國際台 1000-1030 "Japanavi" 水木一郎專訪

作者: Ahming    時間: 28-3-2007 17:09

我推
作者: Ahming    時間: 29-3-2007 09:07

買左今期e-zone,篇水木訪問稿好"行",如非睇開電腦野,或者有非買不可的原因,大可慳番呢十幾蚊

作者: adamying    時間: 29-3-2007 14:22

咁 G-Zone 呢?
作者: singingsoul    時間: 29-3-2007 15:08

引用:
原帖由 Ahming 於 24-3-2007 18:29 發表 其實…大家唔好太foucs係歌手度負責演奏的boradway幾隊亦值得大家留意大家到時不妨俾心機聽真下又等我再推下先

其實又怎可能不只是集中在歌手處呢? 始終他們才是主要賣點. 其他樂隊, 合音團是錦上添花啦. 不過也講一下吧.

影山多年與組合MAKE-UP和BROADWAY都關係密切.
當年星矢首批歌曲全部出自MAKE-UP, 主唱亦是該團的主音, 現在叫NoB的山田信夫(近作是轟轟戰隊OP), 第二個OP, ED則是影山主唱.
近年很多機戰歌曲, 機械人動畫, 特撮歌曲如果是JAM PROJECT成員唱的話(例如牙狼, 超重神, 魔神皇帝, 真三一 ova等), 很多時候作曲不是影山自己, 便會是MAKE-UP的河野陽吾或者BROADWAY的須藤賢一.

今次的AJF HK, 女聲(還有仿小孩聲)和唱組合APPLEPIE都會來. 她們則是水木一郎兄貴帶領出身的.

作者: adamying    時間: 6-4-2007 11:46

今日

6/4 Hong Kong Post 水木一郎專訪

作者: adamying    時間: 6-4-2007 14:26

估唔到 18號 同 19號 兩日飛賣出情況居然會有這麼大分別, 18號我估約賣出500張飛, 但 19號我估計已賣出約900張飛. 真係估到估唔會相差成倍.
作者: adamying    時間: 8-4-2007 00:02

唔知今年梁榮忠去唔去參與呢, 由車震事件之後, 佢都好少出現, 上次演唱會佢都有去, Zeta Gundam moive 版 香港首映都有出現. 同係臭味相投希望佢會去玩埋一份, 次次見佢都玩得好投入.
作者: wwl36    時間: 8-4-2007 00:11

引用:
原帖由 adamying 於 6-4-2007 14:26 發表 估唔到 18號 同 19號 兩日飛賣出情況居然會有這麼大分別, 18號我估約賣出500張飛, 但 19號我估計已賣出約900張飛. 真係估到估唔會相差成倍.

還有飛賣, Good , 小弟還未知出trip與否

作者: adamying    時間: 8-4-2007 01:32

$580蚊飛還有一定數量, 但 $350蚊飛就去得七七八八啦, 只剩返啲位置差少少嘅位.

作者: Ahming    時間: 8-4-2007 01:40

梁生就無乜所謂,至怕係好似五年前咁,唱唱下有個x人上台"獻寶"
搞到歌都唱唔到

作者: adamying    時間: 8-4-2007 02:14

唱唱下有個x人上台"獻寶"  ?????

冇乜印象, 可否長述.

作者: Ahming    時間: 8-4-2007 02:51

話說好耐好耐之前…即係01年水木一郎同堀江美都子首次來港登台。
在第二場時,當唱到半路中途,觀眾陸陸續續上台獻花…
咁有個人趁著呢個獻花位,乖機走上台,向水木一郎獻他的所謂"厚禮"
鐵甲萬能俠的原裝菲林片(價值唔知幾多幾多…總之好貴!)
當時水木一郎點都唔肯收呢份咁貴重的禮物!
事件擾攘左成幾個字,結果以水木san在盒菲林上簽名,然後回贈番俾呢個人而結束。(當時他重"質"左自已幅相同自我介紹俾水木san)
他的目的是乜我唔想估,只係俾他咁樣攪一攪,水木san唱唔到歌之餘,重攪亂晒原本的安排,而令堀江小姐要cut咁一首歌就番的時間(要準時交場!?)
當時場內好多人都不滿呢個人的所為
而水木san則不愧老江湖應對得體而且無見錢開眼
令到果個人最終無功而還

作者: adamying    時間: 8-4-2007 03:02

你一講, 我都對呢件事有印象. 我印象中又冇幾個字咁多, 十分鐘以內度啦. 不過不過當時真係做成一陣震驚, 在場嘅人好多都想不到有此厚禮出現, 如果係冇機心下送禮給水木而又造成阻擾, 我覺得可以接受, 但如果有機心嘅話, 應該等演唱會完成後, 自己去後台攪. 我的朋友去日本聽堀江和水木演唱會, 都係等演唱會完了, 去後台送小小禮物給他們, 因我的朋友不曉日文, 所以佢地都唔會係中途禮物.妨礙演唱會.

其實我都好關心一件事, 就係今次演唱會嘅翻譯和司儀問題, 希望可以做得好好, 令到我地可以同堀江和水木好好溝通.

作者: Ahming    時間: 8-4-2007 03:14

講英文咪得囉

作者: adamying    時間: 8-4-2007 03:23

我都知堀江同水木英文都唔錯. 但我英文麻麻地呀.有唔會就唔好啦.
作者: adamying    時間: 11-4-2007 14:34

新城電台攪點唱, 各位老餅有冇興趣

新城娛樂台“各位Online”節目特設期間限定播歌點唱環節

由4月9日星期一開始,新城娛樂台逢星期一至五下午2時至4時的“各位Online”節目會特設日本動畫歌謠祭的環節,於該環節會介紹及播出“Super Ani-song Spirits”及“Super Robot Spirits”的歌曲。

而由4月17日星期二開始,“各位Online”更會為日本動畫歌謠祭設立期間限定的點唱環節,大家到時可以透過上網或SMS點唱心愛的動畫歌曲,齊來在演唱會之前熱熱身,詳情到時可參閱“各位Online”的網頁 http://www.1834997.com/ 。另外,“各位Online”的網頁亦設有網上重溫,以方便未能收聽直播的朋友。

作者: adamying    時間: 11-4-2007 15:03

如果有興趣重鄏U位online內日本動畫歌謠祭的環節, 選節目重--> 再選日期--> 第一部份 節目重--> 搜尋去第 30 min. , 就會琣n. 每次約 5 min.
作者: Ahming    時間: 12-4-2007 01:56

oh,thx

作者: adamying    時間: 17-4-2007 03:49

今天開始可以點唱同留言, 我覺得可以在這裡留言提出在演唱會唱我們的心水歌.

http://www.1834997.com/

作者: adamying    時間: 19-4-2007 14:46

點唱環節會係每日約2:30pm讀出點唱. 各位老餅可以互相點唱呀.
作者: 流龍馬07    時間: 1-5-2007 13:15

大家好,我係新o黎o架,打聲招呼先,我收到消息話呢個星期日(5月6日)亞視國際台10:00-10:30am o既"日語大放送"節目會播出水木一郎大哥o既專訪喇,大家唔好錯過呀!! 仲有,我尋晚出旺角o岩o岩見到日本動畫歌謠祭(AJF) o既T恤同風褸剛剛返左貨,訂左o既可以有衫`喇!!!
作者: adamying    時間: 2-5-2007 11:51

引用:
原帖由 流龍馬07 於 1-5-2007 13:15 發表 大家好,我係新o黎o架,打聲招呼先,我收到消息話呢個星期日(5月6日)亞視國際台10:00-10:30am o既"日語大放送"節目會播出水木一郎大哥o既專訪喇,大家唔好錯過呀!! 仲有,我尋晚出旺角o岩o岩見到日本動畫歌謠祭(AJF) ...

hello, 流龍馬07兄, 你在那裡收到此消息?, 官方未有公布, 雖然英雄網有post出. 不過謝謝你通知 .

多次改期終於都返貨啦, 咁我去垠m先.

作者: Ahming    時間: 3-5-2007 04:24

我反而關心的飛去成點?

作者: adamying    時間: 3-5-2007 09:38

我check過19號飛總共賣出約略7成成飛, 其中$350飛賣出超過9成.

18號就麻麻約3成-4成.

作者: JLCC    時間: 3-5-2007 12:41

我覺得最遺憾係無鬙炙炊鴠\,同子門真人,其實講經典,左左木的歌點會少得過水木呀!!

好似Getta Robo....我唸到時會係影山唱,因為我見過DVD...不過真係爭好遠.........

作者: adamying    時間: 3-5-2007 14:41

我都好想聽佢兩個現場演唱, 但佐佐木功係日本都很少開個唱, 而且這一次只是jam project已經要收這個價錢, 很多人都覺得貴. 如果再加多兩粒巨星, 真係想像唔到咁貴.
作者: wwl36    時間: 3-5-2007 16:12

請問是否要綱上買票, 可否有其他方法 ?
作者: adamying    時間: 3-5-2007 16:19

可以去通利琴行買, 手續費$5. 網上訂飛手續費$10. 之後一樣去通利琴行垠.
作者: wwl36    時間: 3-5-2007 16:22

引用:
原帖由 adamying 於 3-5-2007 16:19 發表 可以去通利琴行買, 手續費$5. 網上訂飛手續費$10. 之後一樣去通利琴行垠.

謝謝了  !

作者: wwl36    時間: 3-5-2007 16:25

引用:
原帖由 adamying 於 3-5-2007 14:41 發表 我都好想聽佢兩個現場演唱, 但佐佐木功係日本都很少開個唱, 而且這一次只是jam project已經要收這個價錢, 很多人都覺得貴. 如果再加多兩粒巨星, 真係想像唔到咁貴.

價錢可以接受因唔係年年有, 十年都唔知有無一次

作者: adamying    時間: 3-5-2007 17:02

這個價錢, 我都覺得ok, 但不是人人都覺得ok. 看返灟蜀P售情況可以推估到.
作者: 流龍馬07    時間: 5-5-2007 01:30

官網有最新update,原來18/5 Super Ani-song Spirits果晚都有機械人歌聽呀!! 詳情如下:

"起初當「ANIME JAPAN FES」在日本舉行時,演唱會都是以專唱機械人動畫歌的“Super Robot Spirits”為主,後來,為了讓歌迷都能欣賞到非機械人動畫歌的經典金曲如龍珠、星矢、小甜甜、電子神童、神威賽車手、巴別二世、宇宙海賊夏羅古、北斗之拳等等,“Super Ani-song Spirits”便應運而生。而於今次的香港公演,日本方面更加為了顧及香港的歌迷比較熟悉機械人動畫歌,決定破例於“Super Ani-song Spirits”中撥出約1/3的時間獻唱機械人動畫歌!而且,當晚獻唱的機械人動畫歌更不會跟519日晚舉行的“Super Robot Spirits”中所唱的重複!所以,集合非機械人動畫歌、特攝片主題曲及機械人動畫歌這三大原素的精華,史上最強的“Super Ani-song Spirits”即將誕生!機會千載難逢!!只此一次!!大家千萬不要錯過!!"

作者: 流龍馬07    時間: 5-5-2007 01:31

仲有,T恤同風褸o既先行預約會o10/5截止

"
第一批貨已經於日前送到各訂購點,於428日或以前訂了的顧客可以帶同訂購券到各自訂購的地點取貨。而於429日或以後訂購的顧客亦都會安排於演唱會前取貨"
作者: adamying    時間: 5-5-2007 01:46

我已經買了兩晚飛. 估唔到日本方面對於今次演唱會落了這麼多心機, 咁重視這次演出. 真係香港fans的福氣.
作者: adamying    時間: 7-5-2007 10:22

星期日(5月6日)亞視國際台10:00-10:30am o既"日語大放送"

水木一郎香港訪問片段.

http://jptime.tv/070506mi/navi/navi_chi.html

作者: wwl36    時間: 7-5-2007 10:27

終於出手買咗兩日飛 , 我要聽神威賽車手  
作者: adamying    時間: 7-5-2007 12:57

wwl36兄, 你買$580 定 $350 飛呀.

我就要聽巴別二世, 夏羅古.

作者: wwl36    時間: 7-5-2007 13:34

引用:
原帖由 adamying 於 7-5-2007 12:57 發表 wwl36兄, 你買$580 定 $350 飛呀.   我就要聽巴別二世, 夏羅古.

十年唔知有無一次, 要最好的  , 還有要聽水木同影山合唱真三一vsNeo三一.....夠熱血  

作者: Anison    時間: 7-5-2007 14:05

最想聽"巨鯨無比敵"的 OP 主題曲,

記得未聽過 Live 版, OP 主題曲真係好正

作者: adamying    時間: 7-5-2007 15:17

引用:
原帖由 Anison 於 7-5-2007 14:05 發表 最想聽"巨鯨無比敵"的 OP 主題曲, 記得未聽過 Live 版, OP 主題曲真係好正    

可能巨鯨無比敵冇咁hit啦, 而且講真, 水木強項係熱血歌.

作者: wwl36    時間: 7-5-2007 17:36

18号都係只到一半, 搞手有無賣去台灣呢  ? [ 本帖最後由 wwl36 於 8-5-2007 11:46 編輯 ]
作者: adamying    時間: 8-5-2007 11:07

今日蘋果報導, 蘋果和主辦單位合作送出5月18日飛4張, 兩個名額, 每個名額兩張飛.今日9:00-5:00pm前fax去.最早fax去又答中有飛送. 好似遲了少少.

不過睇睇介紹都好, 有堀江少女時的相, 影得好靚女.

http://appledaily.atnext.com/template/apple_sub/art_main.cfm?iss_id=20070508&sec_id=38163&subsec_id=6038907&art_id=7077373

作者: wwl36    時間: 8-5-2007 11:25

引用:
原帖由 adamying 於 8-5-2007 11:07 發表 今日蘋果報導, 蘋果和主辦單位合作送出5月18日飛4張, 兩個名額, 每個名額兩張飛.今日9:00-5:00pm前fax去.最早fax去又答中有飛送. 好似遲了少少.   不過睇睇介紹都好, 有堀江少女時的相, 影得好靚女. ...

如小弟係嗰期, 識硬佢  

作者: adamying    時間: 8-5-2007 11:34

我都係咁話, "識硬佢", 做個好朋友.
作者: wwl36    時間: 8-5-2007 11:45

引用:
原帖由 adamying 於 8-5-2007 11:34 發表 我都係咁話, "識硬佢", 做個好朋友.

唔知下面幾位是否我地會員呢  ?

作者: adamying    時間: 8-5-2007 13:55

如果佢地都係呢度會員, 希望佢地自首就好啦.

坦白從寬, 抗拒從嚴.

作者: wwl36    時間: 8-5-2007 14:15

唔知有無 Oldcake T-shirt 訂呢   ?
作者: Ahming    時間: 9-5-2007 23:15

B記網頁話到時會有會場限定商品,睇下點…
http://www.bandai-asia.com/special/ajf2007.html

作者: adamying    時間: 10-5-2007 10:45

會場限定係鐵甲萬能俠COLOR COATING VERSION 模型.真係估佢唔到. 不過睇黎唔會咁簡單得一樣賣.又要破財啦.
作者: wwl36    時間: 10-5-2007 10:57

引用:
原帖由 adamying 於 10-5-2007 10:45 發表 會場限定係鐵甲萬能俠COLOR COATING VERSION 模型.真係估佢唔到. 不過睇黎唔會咁簡單得一樣賣.又要破財啦.

小弟對啲咩會場限定重來不感興趣......

作者: 流龍馬07    時間: 12-5-2007 01:36     標題: 日本動畫歌謠祭官網今日有update!!

官網提到水木大哥佢地下星期四17號下午3時抵港,另外,亦有提及抽獎o既詳情,似乎只有透過快達票網絡買貴飛o既人先有資格參加抽獎,詳情可到
http://www.ail.com.hk/ajfhk.html

作者: adamying    時間: 12-5-2007 10:15

抽獎方面, 一開始海報都有講, 不過我我估不到是星期一(我初初聽聞是星期日, 記不起那裡聽回來), 咁我請唔請定假好呀 , 唔請的話真係抽中就...................................真係
作者: 阿誠    時間: 12-5-2007 23:38

我去19號的
不過聽日先買飛=.=||||(我好驚買唔到靚位)

作者: Ahming    時間: 13-5-2007 22:30

重有五日

作者: wwl36    時間: 13-5-2007 23:15

引用:
原帖由 Ahming 於 13-5-2007 22:30 發表 重有五日

第一場只賣咗一半位, 會唔會派飛呢 ?

作者: londobell2000    時間: 14-5-2007 09:39

引用:
原帖由 wwl36 於 13-5-2007 23:15 發表   第一場只賣咗一半位, 會唔會派飛呢 ?

咁第2場會唔會好d呢?

我都好想去!

作者: adamying    時間: 14-5-2007 10:05

引用:
原帖由 阿誠 於 12-5-2007 23:38 發表 我去19號的不過聽日先買飛=.=||||(我好驚買唔到靚位)

重有四日, 不過現在先去買19日飛, 想買靚位都冇可能啦, 18日買$580飛還可以買到較前位址.

作者: adamying    時間: 14-5-2007 10:13

引用:
原帖由 londobell2000 於 14-5-2007 09:39 發表   咁第2場會唔會好d呢?   我都好想去!

第 2 場好好多, 但$580飛只可以買到較後位址, $350飛就真係要坐山頂.

作者: singingsoul    時間: 14-5-2007 12:51

引用:
原帖由 JLCC 於 3-5-2007 12:41 發表 我覺得最遺憾係無鰦左左木功,同子門真人,其實講經典,左左木的歌點會少得過水木呀!! 好似Getta Robo....我唸到時會係影山唱,因為我見過DVD...不過真係爭好遠.........

影山cover 三一op, 同佐佐木係'風格相差'好遠, 但是唱功, 感染力都沒有話真的比下去.

佐佐木近年算是多些出來見歌迷了. 例如99年的SRS, 上兩年NHK的兩個大型動畫歌演唱會, 2004和2006的戰隊魂, 大王都有出來獻技, 一解歌迷相思之苦. 現在無線週日播的特搜戰隊的ED又可聽到他的歌聲.

相反, 子門真人最狠, 不出就是不出. 唯有寄望他遲些真會技癢忍不住出來, 或者又玩票唱幾首新歌.

作者: Ahming    時間: 14-5-2007 21:24

今天去了九展踩場,發現九展原來正大變身,很多地方正裝修中,都封了圍板,而地下竟然開了個保齡球場,而演唱會所在的B HALL,就在保齡球場的隔離…
作者: adamying    時間: 15-5-2007 09:27

引用:
原帖由 Ahming 於 14-5-2007 21:24 發表 今天去了九展踩場,發現九展原來正大變身,很多地方正裝修中,都封了圍板,而地下竟然開了個保齡球場,而演唱會所在的B HALL,就在保齡球場的隔離…

咁Ahming兄你有冇見到 B Hall 堶控〞p呀.

作者: Ahming    時間: 15-5-2007 10:05

果樹有其它人租左攪緊活動,未交場俾今次演唱會。

作者: JLCC    時間: 15-5-2007 15:39

引用:
原帖由 Tyler2 於 14-5-2007 12:51 發表 影山cover 三一op, 同佐佐木係'風格相差'好遠, 但是唱功, 感染力都沒有話真的比下去.佐佐木近年算是多些出來見歌迷了. 例如99年的SRS, 上兩年NHK的兩個大型動畫歌演唱會, 2004和2006的戰隊魂, 大王都有出來獻技 ...

佐佐木呢首如果有現場就真係偉大啦!!個個聽過都話勁呀!!

http://www.tudou.com/programs/view/j_VAhQYT1RU/

作者: adamying    時間: 15-5-2007 15:55

但我想都好難, 以往都從未試過.
作者: Mario    時間: 15-5-2007 17:49

各位仁兄, 我E+己興中ㄠo了, 有些緊張! 到時睇吓有冇機會打個招呼!?
作者: adamying    時間: 16-5-2007 10:04

引用:
原帖由 Mario 於 15-5-2007 17:49 發表 各位仁兄, 我E+己興中ㄠo了, 有些緊張! 到時睇鵀傖N機會打個招呼!?

Anison 兄提議用滅火筒為記.

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=4705&page=1#pid25791

作者: Anison    時間: 16-5-2007 10:40

唔使大個, 細細個汽車用個款都得啦 (如果大會比你帶入場)

18號見啦!!

作者: adamying    時間: 16-5-2007 11:17

BANDAI代理瑞華行送日本動畫歌謠祭演唱會票

以下網頁有提過去UNY APITA買模型送演唱會飛, 但bandai網頁冇提過, 所以我都唔知真定假.

http://moronenemy.blogspot.com/2007/05/bandai.html

作者: adamying    時間: 16-5-2007 11:20

下面 Link 有 2001 年 水木 / 堀江 專訪

http://moronenemy.blogspot.com/2007/03/micchi.html

作者: londobell2000    時間: 16-5-2007 15:33

引用:
原帖由 adamying 於 16-5-2007 11:17 發表 BANDAI代理瑞華行送日本動畫歌謠祭演唱會票 以下網頁有提過去UNY APITA買模型送演唱會飛, 但bandai網頁冇提過, 所以我都唔知真定假.   http://moronenemy.blogspot.com/2007/05/bandai.html

各位大大, 我前日去過apita, 職員話送完, 結果我要去tom lee 琴行買飛(18號), 但得番好少

作者: wwl36    時間: 16-5-2007 15:38

引用:
原帖由 JLCC 於 15-5-2007 15:39 發表     佐佐木呢首如果有現場就真係偉大啦!!個個聽過都話勁呀!!     http://www.tudou.com/programs/view/j_VAhQYT1RU/               ...

我聽過遠藤正明唱過Techno版, 有機會唱  

作者: adamying    時間: 16-5-2007 16:28

引用:
原帖由 londobell2000 於 16-5-2007 15:33 發表   各位大大, 我前日去過apita, 職員話送完, 結果我要去tom lee 琴行買飛(18號), 但得番好少

我剛剛去過快達票網看過, 18號還有很多票($580). 19號 $350 飛 sold out.

作者: Ahming    時間: 16-5-2007 23:24

引用:
原帖由 adamying 於 16-5-2007 11:20 發表 下面 Link 有 2001 年 水木 / 堀江 專訪 http://moronenemy.blogspot.com/2007/03/micchi.html

good job!

作者: adamying    時間: 17-5-2007 10:03

即場售票安排

日本動畫歌謠祭將分別於5月18日及19日晚上六時開始停止透過快達票售票網發售當晚的門券,如欲於六時後購買當晚的門券,請直接到設於九龍灣國際展貿中心Hall B會場的主辦單位櫃檯購票。即場只會發售HK$580門券。
作者: wwl36    時間: 17-5-2007 10:20

引用:
原帖由 adamying 於 17-5-2007 10:03 發表 即場售票安排 日本動畫歌謠祭將分別於5月18日及19日晚上六時開始停止透過快達票售票網發售當晚的門券,如欲於六時後購買當晚的門券,請直接到設於九龍灣國際展貿中心Hall B會場的主辦單位櫃檯購票。即場只會發售 ...

奇實某幾個大Forums都唔見提及, 明日大把位坐

作者: adamying    時間: 17-5-2007 10:47

18號的情況的而且確係銷情麻麻.
作者: Ahming    時間: 17-5-2007 12:34

今次大家都"守口如瓶"

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0