標題: 淘氣小雪兒係唔係講主角玩回力鏢果套~ [打印本頁]

作者: 龍四    時間: 18-9-2006 08:43     標題: 淘氣小雪兒係唔係講主角玩回力鏢果套~

淘氣小雪兒係唔係講主角玩回力鏢果套??? 因為我將幾套少女動畫混淆左......
作者: cocosally    時間: 18-9-2006 11:47

I think so, but others can correct me if I am wrong!
作者: dadawyk    時間: 25-9-2006 00:39

引用:
原帖由 龍四 於 18-9-2006 08:43 發表 淘氣小雪兒係唔係講主角玩回力鏢果套??? 因為我將幾套少女動畫混淆左......
都算係既, 雪兒同佢兩個哥哥都好叻玩回力鏢, 不過呢套卡通最主要係講一個可悲既愛情故事.
作者: 龍四    時間: 25-9-2006 17:16

我記得好似話主角想贏回力鏢比賽既獎品 好似係一部xx機 但個比賽只可以男仔參加 主角咪走去笠頂帽扮男仔參加囉 之後有冇win到就唔記得 但就有俾一個長頭髮遮住一邊眼既有錢仔發現 仲嘴左主角一下
作者: dadawyk    時間: 25-9-2006 21:46

係呀, 後來雪兒就鍾意左哩個有錢仔(英國貴族).
作者: 呢蚊T    時間: 26-9-2006 13:28

個有錢仔叫諾維爾~ 後尾佢同雪兒私奔~但係因為病左,雪兒要同人做d針黹o野幫補家計,但又唔夠錢醫病,雪兒逼不得已送諾維爾返去比個一直喑戀佢o既有錢女度...... 諾維爾仲誤會左雪兒變心........... 漫話版結局係雪兒同大哥亞拔生左個baby~ 而動話版就比較正氣~話雪兒個爸爸沉冤得雪恢復貴族身份,雪兒最終變返貴族喇~~~~
作者: dadawyk    時間: 26-9-2006 20:47

亞拔好慘呀~~ 每次睇返套漫畫都仍然替亞拔不值同傷心
作者: 杜劍龍    時間: 26-9-2006 23:47

呢蚊T 兄, 我記得睇過介紹話雪兒入監獄同唔知大哥定細路留種, 係咪漫畫版呀?
作者: 呢蚊T    時間: 27-9-2006 12:49

係亞哥呀~ 冇錯~係漫話版呀~~~~~~~
作者: JohnChow    時間: 9-9-2017 01:24

香港電視史上唯一冇重播的動畫。
作者: East    時間: 9-9-2017 10:21

引用:
原帖由 JohnChow 於 9-9-2017 01:24 發表 香港電視史上唯一冇重播的動畫。

是嗎? 相信有很多都沒有重播吧, 只是大家都沒在意呢... 

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0