標題: 球迷世界 [打印本頁]

作者: 超能電子男    時間: 2-2-2007 05:07     標題: 球迷世界

真係非常懷念阿叔(林尚義),蔡育瑜,潘宗明(後期好似係種志光)一齊主持既球迷世界,我記得節目初段一定播本地波,之後就播外國波,有時仲會教大家點踢波,播番以前經典本地聯賽,例如南華vs精工.仲有抽獎遊戲,選本週最佳入球同撲救!可惜好似係05年開始這個節目就同體育世界合併(反而體育世界就冇取消),球迷世界這個老牌節目就冇左了!
作者: 999    時間: 2-2-2007 11:05

嗯........係呀,播番以前經典本地聯賽最感人啊,因為大部份的版權都在tvb手上,佢唔播就不能重溫,只有臨場球迷才有深刻印象. 好似有一年南華,精工爭聯賽冠軍,上演前哨戰南華時當有幾分優勢,結果精工是役淨勝三球,更成後來追上的轉捩點.睇佢重播時真係回味無窮!
作者: 999    時間: 2-2-2007 13:32

在70~80年代,每星期有一集"英國足球大賽",每季都有"英國足總杯足球大賽",此兩節目的片頭曲仍猶如在耳,但好想重溫! 果時體育世界都未開播.記唔唔得栢珍靈斯(Arsenal goalkeep)單手飛接對方勁射的球的畫面?厲害!
作者: Mario    時間: 5-2-2007 17:28

大家記得唔記得, 响早兩三年前, 蔡育瑜同埋曾偉忠在 ' 球迷世界 ' 臨尾, 玩競猜遊戲送禮物, (當時近農曆新年, 有贊助送金猴), 但先是曾偉忠說 ' 送X猴 ' , 蔡某呆了一呆, 接着到蔡又說 ' 送X含 ' , 這次輪到曾某傻笑 。 這段短片及後被放上網, 紅了一排!
作者: yvjfhm    時間: 28-4-2007 23:37

我以前好中意睇球迷世界,因為呢個係唯一一個電視節目有粗口播出而冇人會complain,例如果球射失全場一致發出“diu”,唔會cut架,照播。另外當時去球場睇波,都睇番球迷世界睇下自己有冇上鏡。
作者: 人仔貓    時間: 29-4-2007 04:20

我以前都集集追,最鍾意睇意大利波~

但自從興起賭波呢樣野後我已漸漸對看足球失去興趣........

作者: Collins    時間: 28-5-2009 22:20

首opening直頭係sunday朝早o既morning call

後期個D cam-man中意影下女球迷做半場分水位

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0