標題: 魔神英雄傳 ~ 考考你 [打印本頁]

作者: killero    時間: 29-1-2007 22:11     標題: 魔神英雄傳 ~ 考考你

問題又黎啦 龍神號係因為什麼原因而創造出黎既
作者: 亞力    時間: 31-1-2007 14:37

我知! 主角戰步渡(飛雲)用粘土製成龍神丸作為勞作功課. 但係返學途中經過一個湖, 湖水突然產生異變將飛雲送到另一個世界. 而龍神丸亦被實體化.
作者: killero    時間: 31-1-2007 15:52

中左七成, 有冇人可以答埋果三成呢 過兩日開估
作者: 亞力    時間: 1-2-2007 12:52

仲有野漏左: 飛雲經過湖邊既時候拾到一條鏈, 佢就比左龍神丸戴. 係天界山選左飛雲做救世者, 所以就拉左佢去另一個世界. 答曬未?
作者: killero    時間: 2-2-2007 09:41     標題: 開估時間!!

其實亞力你都講晒d main point架啦 祗係飛雲上勞作堂既時候,課題係用粘土製作, 飛雲第一時間就諗到要整機械人(龍神號初形) show 俾隔離位個女仔睇 俾另一個沙塵同學知道就決定同飛雲鬥整得靚, 結果沙塵同學造出黎既機械人,當然係靚d 啦。 而飛雲果隻粘土機械人相比下去就..... 飛雲在神龍池發現既紅色勾玉鏈,當時係冇帶走到既, 但就在飛雲完成龍神號才在褲袋裡出現, 就係咁飛雲就將紅色勾玉掛係龍神號身上啦。 p.s. 當時龍神號仲未被改名架,要到放學經過神龍池至幫佢改架
作者: 亞力    時間: 2-2-2007 12:41

無錯, 就係咁樣. d細至既其實都唔係記得曬.
作者: 劍道小子弊傢伙    時間: 3-2-2007 01:30

你地好衰 講甘多搞到我好懷念
作者: killero    時間: 3-2-2007 09:49

無計啦 old cake 麻
作者: 神是我的依靠    時間: 25-2-2007 17:11

真係好好好懷念... 比較「近期」的超魔神英雄傳 大家有睇嘛?
作者: killero    時間: 26-2-2007 11:10

作者: RXF91    時間: 26-2-2007 19:26

各位可以不要讲广东话好吗 我看不懂啊
作者: 787411075    時間: 13-8-2008 21:04

http://so.tudou.com/isearch.do?kw=%C4%A7%C9%F1%D3%A2%D0%DB%82%F7

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0