標題: 動物世界 [打印本頁]

作者: 999    時間: 24-1-2007 14:25     標題: 動物世界

果時未有discovery,國家地理頻道,動物星球,所以動物世界就成為我這個城市土炮接觸"大自然"的一個管道........... 最中意睇餓獅追斑馬,見到兔仔比隻鷹"担"走左又覺好sad!
作者: East    時間: 25-1-2007 00:35

唔講開真係唔記得"動物世界". 細個時時睇的
作者: 999    時間: 30-1-2007 14:32

佢既op係一隻公象,每星期一集,一集半小時
作者: karmenv3    時間: 1-2-2007 23:59

我睇動物片,最早係在60年代,麗的电視的原野奇觀,唔知有無老友睇過或有印像呢?
作者: 999    時間: 2-2-2007 00:03

係咪仲有一套叫"原野獵奇"?是一隻獵豹頭做ad的
作者: karmenv3    時間: 2-2-2007 00:07

講吓,又好似係喎,都好似係麗的电視的節目
作者: 999    時間: 2-2-2007 00:19

又好似有一套叫"自然奇觀"之類的,就唔一定講動物,大自然的嘢都有提到,總之D類節且目唔知由自可,一知就一網打盡,連最後英文"the end"都撈埋汁先夠喉.
作者: toby    時間: 2-2-2007 02:46

我都記得!!! 那開場的非洲音樂很令人振奮的~~有隻獵豹狂追隻羚羊! 但到底是麗的的叫"動物世界"/"原野奇觀"/"原野獵奇"??? 我真係唔記得....
作者: 999    時間: 2-2-2007 11:12

引用:
原帖由 toby 於 2-2-2007 02:46 發表 我都記得!!! 那開場的非洲音樂很令人振奮的~~有隻獵豹狂追隻羚羊! 但到底是麗的的叫"動物世界"/"原野奇觀"/"原野獵奇"??? 我真係唔記得....
"動物世界"應該係tvb的,約下午黄昏時段,應是英文animal world直譯過來. "原野奇觀"/"原野獵奇"就唔肯定是否rtv的,/.............不分頻道,中意就睇

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0