標題: [科幻片] The Fifth Wave (2016) [打印本頁]

作者: East    時間: 21-1-2015 23:48     標題: [科幻片] The Fifth Wave (2016)

這科幻片是由同名倡銷小說改編而成

上映日期: 29 January 2016 (USA)

Director: J Blakeson

Writers: Susannah Grant (screenplay), Rick Yancey (novel)

Stars: Chloe Grace Moretz, Maika Monroe, Maggie Siff  

作者: East    時間: 22-1-2015 00:18     標題: 故事大綱:

一批外星人一共用 5 輪襲擊侵略地球...
波, 使電力永久停頓,地球倒退到石器時代。
第二波, 用一場大規模的海嘯,殺死了所有的沿海城市的人。
第三波,  用鳥類傳播瘟疫,存活下來的將是更不幸...
第四波,  化成人類但擁有外星人大腦。

但什麼是第五波......? 
這正是逃過四波而仍然生還的16歲少女凱西 · 沙利文 (Cassie Sullivan)所想要知道的事!
她為了履行[回到她哥哥身邊]這個承諾, 她遇到了一個奇特而美麗的男孩埃文 · 沃克 Evan Walker
而且帶著一個不可告人的秘密。
但當她越接近埃文, 她越接近找到她哥哥和揭開第五波秘密......

作者: East    時間: 22-1-2015 00:24     標題: 主角介紹:

Chloe Grace Moretz 演 Cassie Sullivan

Alex Roe 演 Evan Walker

作者: East    時間: 22-1-2015 00:32     標題: 原作者與男女主角合照

原著小說Website:
http://www.baker-taylor.com/5th-wave.html

作者: 超人兄弟    時間: 22-1-2015 00:50

正~辣椒仔又有戲做
作者: East    時間: 22-1-2015 01:00

Hit-Girl 長大了...

作者: 超人兄弟    時間: 22-1-2015 15:18

引用:
原帖由 East 於 22-1-2015 01:00 發表 Hit-Girl 長大了...
...係重有D baby fat o羅~...but i like!
作者: East    時間: 22-1-2015 15:32

引用:
原帖由 超人兄弟 於 22-1-2015 15:18 發表 ...係重有D baby fat o羅~...but i like!

真正少女味!

作者: foureyesfatboy    時間: 23-1-2015 04:07

你地兩位...好令我失望
作者: 超人兄弟    時間: 23-1-2015 12:39

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 23-1-2015 04:07 發表 你地兩位...好令我失望
你講呢句...我都好失望
作者: foureyesfatboy    時間: 24-1-2015 01:47

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-1-2015 12:39 發表 你講呢句...我都好失望

你失望我好明白. 不過你都要面對現實. 佢同你在年齡, 文化有太大差異...你地光之國....你.....要明白係無好結果.
作者: 超人兄弟    時間: 24-1-2015 12:07

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 24-1-2015 01:47 發表 你失望我好明白. 不過你都要面對現實. 佢同你在年齡, 文化有太大差異...你地光之國....你.....要明白係無好結果.
你D個古老石山...咩年代ar~...??!愛同光可以衝破界限ga~...唔試下點知無好結果,就算有...我樂於接受bor~話哂都叫做試過,好似你咩,得個up字話無好結果...
老餅都要與時並進緊貼時代同年青人先得gama~...

作者: 超人兄弟    時間: 7-9-2015 00:27     標題: The 5th Wave

她...又有新戲了...Chloë Grace Moretz
The 5th Wave Official Trailer #1 (2016)

作者: date2047    時間: 2-1-2016 18:58

https://youtu.be/pMyfHZXjC04
作者: date2047    時間: 3-1-2016 00:48

作者: date2047    時間: 7-1-2016 23:19

作者: date2047    時間: 9-1-2016 08:03

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0