標題: 多唔多老餅師兄, 有這粵語版 box set 的 [ 阿鄉 ] ? [打印本頁]

作者: 大鐵人17    時間: 25-11-2013 23:49     標題: 多唔多老餅師兄, 有這粵語版 box set 的 [ 阿鄉 ] ?

繼 v3 後, 再買入這 box set ...

阿鄉的配音, 我肯定係以前麗的的一位配音員.

唔知這 box set 是否以前的配音呢?  

要請教各位師兄.

作者: wwl36    時間: 26-11-2013 00:45

猜係亞記配音....唔係朱江配阿鄉 
作者: superoldcake    時間: 26-11-2013 14:39

鄉英基 ( 秀樹日文發音相同 ) 在無線初播一直係由朱江配音, 從未換過人, 無記當年係買播影版權,有時限所以d配音帶係無必要留存

到有VCD面世都成卄年後, 仲點可能揾原班人馬配音呢, , 配阿鄉嗰位的確係由麗的年代做到亞洲電視既3朝元老--黃志成先生

朱江叔音演既鄉英基祗可在回憶中存取囉

作者: ooo    時間: 26-11-2013 20:22

整個昭和超人系列vcd都係90年代中至尾亞視播嘅tv版 , 問題係tv已經刪剪左嘅部份 , vcd 一樣係刪剪左嘅.....
好似些粉第3集 "湖之咪咪" 咁 , 刪到得返廿零分鐘.....

另外, 90年代嘅tv版 , 係重新配音 , 非同70年代版本

作者: urutoraman    時間: 29-11-2013 23:30

VCD 有見到但冇買到,因為接受唔到畫面質素!
所以買了套正版!

作者: superoldcake    時間: 30-11-2013 00:27

乜圖中呢套 VCD唔係正版咩, 你買左套乜正版 ? DvD or BR ?
作者: andy196922    時間: 9-2-2014 20:00

這套我有齊,差不多17-18年前買的.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0