標題: 好感動呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 竟然突然在巿面出現番 !!!!!!!!!! [打印本頁]

作者: 大鐵人17    時間: 13-6-2013 22:20     標題: 好感動呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 竟然突然在巿面出現番 !!!!!!!!!!

我第一次食, 係30幾年前啦........ 應該是 1980年, 當時 $2 一條, 有電視廣告架.
近15年, 冇見過有得賣...
舊年開始, 人老開始懷舊, 好想食番, 見 ebay 有得賣... 要一箱賣... 唉.......... 最後都冇買....

今日, 在超巿見到有!  梗係即買 !

Double Decker 雙層巴士 

作者: ar_woo    時間: 14-6-2013 00:17

引用:
原帖由 大鐵人17 於 13-6-2013 22:20 發表 我第一次食, 係30幾年前啦........ 應該是 1980年, 當時 $2 一條, 有電視廣告架.近15年, 冇見過有得賣...舊年開始, 人老開始懷舊, 好想食番, 見 ebay 有得賣... 要一箱賣... 唉.......... 最後都冇買....今日, 在超巿 ...

yeAH! 當年除了"double decker","picnic" ("假期"?)和fruit n nuts 也是最愛!

作者: 虎榮    時間: 18-6-2013 00:03

picnic先系最愛!   但double好快脆食完, 因無咁黐牙, 有時趙吓都幾爽!
作者: 超人兄弟    時間: 18-6-2013 11:58

引用:
原帖由 大鐵人17 於 13-6-2013 22:20 發表 我第一次食, 係30幾年前啦........ 應該是 1980年, 當時 $2 一條, 有電視廣告架.近15年, 冇見過有得賣...舊年開始, 人老開始懷舊, 好想食番, 見 ebay 有得賣... 要一箱賣... 唉.......... 最後都冇買....今日, 在超巿 ...

好呀~雙層巴士又有得賣番

唔知味道係唔係一樣呢~ ?!

希望遲D出番Picnic fruit & nuts 啦。

作者: ooo    時間: 18-6-2013 21:34

pig leg 一直有得賣 , 所以知道
傷殘巴士真係提返先記得....

當年呢d一人一條嘅獨食朱古力好少機會食得到
傷殘巴士就唔記得有冇食過.....

呢類朱古力有好多拖肥 , 而且十分甜 , 依家冇乜買黎食

作者: meisei    時間: 18-6-2013 23:32

都係廿幾參十年前好鍾意食!聽日去搵吓先。

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0