標題: Remastered 鐵甲人英文DVD [打印本頁]

作者: chris5354    時間: 2-1-2013 19:08     標題: Remastered 鐵甲人英文DVD

3/26/2013

http://www.amazon.com/Johnny-Sokko-His-Flying-Robot/dp/B00AJXO3ZQ/ref=pd_cp_mov_1

作者: 寨晏t路卜    時間: 2-1-2013 22:06

我有一整套 鐵甲人LD 一套6隻,佢而家4隻 DVD,我諗清晰度係一樣的..
作者: chris5354    時間: 4-1-2013 10:31     標題: LD 7只

我都有原版LD, 全七只碟... 不過直家都冇人用LD機囉
作者: East    時間: 8-1-2013 10:06

我部LD因太耐無用, 已經瓜左
作者: 超人兄弟    時間: 8-1-2013 13:12

引用:
原帖由 chris5354 於 2-1-2013 19:08 發表 3/26/2013   http://www.amazon.com/Johnny-Sokko-His-Flying-Robot/dp/B00AJXO3ZQ/ref=pd_cp_mov_1
都好喎~...買番套看門口 (雖然講英文... )
作者: 寨晏t路卜    時間: 8-1-2013 21:39

搵到有日本網頁 giant robo bluray 可寄香港
但三仟蚊,好貴....希望遲d信和有售啦..

作者: chris5354    時間: 8-1-2013 22:50

都成四十幾年既片可以比你有幾高清? 有時我重張架電視轉咗黑白睇, 重有feel...

其實聽唔明重好, 睇晝面咪得囉聽啲肉麻低B對白返宜骨痺

作者: kitty6682002    時間: 14-2-2013 22:53

英文版係米英文配音??   好似幾過癮

作者: chris5354    時間: 21-2-2013 10:29

哎呀...原來唔係日本早幾年既remaster DVD, 只不過係MGM既英文版, 連日文都冇

平平地$30美金OK囉

作者: chris5354    時間: 30-3-2013 07:23

收到碟喇... 4雙DVD-9 26集無字幕無日文英文係當年啲配音畫
作者: kitty6682002    時間: 2-4-2013 21:11

引用:
原帖由 chris5354 於 30-3-2013 07:23 發表 收到碟喇... 4雙DVD-9 26集無字幕無日文英文係當年啲配音畫

無字幕米好難明囉??

作者: chris5354    時間: 4-4-2013 07:46

講英文嘛...畫質算OK
作者: 寨晏t路卜    時間: 31-12-2014 00:12

我有4盒 鐵甲人VHS 帶,係90年代係灣仔88買既,$35一盒.
同而家手上的LD 畫質比較,LD只清晰約30%. 其實$35 VHS都係鋪頭係日本原裝錄影帶 dup 出黎.
有番咁上下品質的.
而港版出的 VCD 比不上 LD 碟,同 VHS 比較不相伯仲...

我係鐵甲人 NO.1 fans. 幼稚園已經電視睇首播.係啟蒙特攝...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0