標題: 箂茵理論 : 火星前身可能是地球的兄弟 [打印本頁]

作者: 箂茵哈特    時間: 14-8-2012 11:54     標題: 箂茵理論 : 火星前身可能是地球的兄弟

nasa派出的好奇號已經是9天多時間登陸並進行探勘工作, 另一邊廂當然系可能或者陰謀論說在尋找外星文物, 例如變形金剛、異形之類生物或遺跡是否存在, 打開他的祕密所在.

火星續有大氣層証實後, 也陸續發現不同之事, 例如有機會存在水份及一些元素物質存在. 這更可推段出火星以往可能有海洋有陸洲, 由於見火星圖片有風沙出現之類事, 即連氣候也有存在. 即是說有機會系比現在範圍擴大了, 當然以地球大氣層至陸洲之比較模擬計算!

nasa每每巨資及花心機去詳細研究是有因, 在去火星登陸前已經多次探索及派出前者機械車登陸作為引導今次好奇號降落及進行接收. 由天與地面的配合, 先有今日我們可以容易睇到火星回來之圖片!

花錢花人才花時間去做咁多嘢! 如果沒有價值或一些陰謀論祕密nasa又點會做這項大計劃呢? 總統都唔準許啦! 中國也計劃登陸火星並在設計火星車中, 似乎對火星系一致認同開發的.

美國近期出了本30周年嘅moonfire, 是介紹過去nasa的阿波羅計劃及圖片, 當然就沒有什麼似是而非外星文明等事啦!

如推估沒有錯, 火星的軌跡是地球同屬可製造生物之源地方, 由於大家在太陽的距離鄰近, 有水有光就有引力及地心吸力等就有機會構成一處可創造生命之地方. 這也是基本之要求! 兄弟或子母星系可能的.

不過為何毀滅性破壞似乎未知知數! 所以派出探勘車去研究是有佢原因! 非無聊飛去探索一吓究竟是什麼?

我總覺得nasa說合乎人類住宿之理想事系表面性, 真正原因是有別的!

箂茵字

作者: 白鳥    時間: 14-8-2012 13:11

萊茵, 最芹睇咗套追逐繁星的孩子, 裡面講到, 一個為逃避地球大氣污染, 野心人類侵略嘅種族, 長居住地底, 因而有神守護, 擁有令死人復活的能力云云...

令我諗起未知嘅地球核心, 同附近可居住行星嘅思考

火星有生物, 或者喺遠古嘅事, 地球人若搵到證據, 或可鑑古知今, 控制貪婪本性, 不致繼續侵蝕地球資源, 重蹈前人覆徹.

作者: 箂茵哈特    時間: 15-8-2012 00:25

引用:
原帖由 白鳥 於 14-8-2012 13:11 發表 萊茵, 最芹睇咗套追逐繁星的孩子, 裡面講到, 一個為逃避地球大氣污染, 野心人類侵略嘅種族, 長居住地底, 因而有神守護, 擁有令死人復活的能力云云... 令我諗起未知嘅地球核心, 同附近可居住行 ...

回: 白兄!  這個世界看來只會越差, 國家有國家為利益及權力, 個人有個人之貪婪, 政治系醜陋及變本加厲, 想看美好一面, 天天就有蘋果及政治思想教壞你

我都唔識講這世界是如何! 只可說人類沒有利益及人人平等沒有高低之分先會和諧大同, 不然火星就是一個好例子!

作者: 白鳥    時間: 17-8-2012 00:37

引用:
原帖由 箂茵哈特 於 15-8-2012 00:25 發表   回: 白兄!  這個世界看來只會越差, 國家有國家為利益及權力, 個人有個人之貪婪, 政治系醜陋及變本加厲, 想看美好一面, 天天就有蘋果及政治思想教壞你 我都唔識講這世界是如何! 只可說人類沒有利益及 ...
對於人類有效, 又唔等於對其他外星物種合用.

都係要顧掂自己友先.

作者: 虎榮    時間: 18-8-2012 03:00

引用:
原帖由 白鳥 於 14-8-2012 13:11 發表 萊茵, 最芹睇咗套追逐繁星的孩子, 裡面講到, 一個為逃避地球大氣污染, 野心人類侵略嘅種族, 長居住地底, 因而有神守護, 擁有令死人復活的能力云云... 令我諗起未知嘅地球核心, 同附近可居住行 ...

白鳥兄如果有興趣, 有空行過樂文書店, 可以找本叫地心文明桃樂市的書看看, 有講到UFO, 阿特蘭提斯及慕大陸等古文明及地心文明, 信不信由你, 我當故事書看就是了! 可能萊茵兄已看過了!

作者: 白鳥    時間: 26-8-2012 01:20

引用:
原帖由 虎榮 於 18-8-2012 03:00 發表   白鳥兄如果有興趣, 有空行過樂文書店, 可以找本叫地心文明桃樂市的書看看, 有講到UFO, 阿特蘭提斯及慕大陸等古文明及地心文明, 信不信由你, 我當故事書看就是了! 可能萊茵兄已看過了!
虎虎, 你講果本睇過, 地球核心有生命, 海洋深處生命, 一啲都唔出奇, 以有限嘅人類文明去想像其他生物, 係局限.

唔係倪匡點會咁Hit

作者: 箂茵哈特    時間: 4-9-2012 23:25

引用:
原帖由 虎榮 於 18-8-2012 03:00 發表   白鳥兄如果有興趣, 有空行過樂文書店, 可以找本叫地心文明桃樂市的書看看, 有講到UFO, 阿特蘭提斯及慕大陸等古文明及地心文明, 信不信由你, 我當故事書看就是了! 可能萊茵兄已看過了!

回: 看過

這位台灣博士, 希望佢解釋一吓地球引力及地心吸引是從何而來, 如地球是空心, 那兩極磁場及重心力是何來??

................... 我睇完都.....................  仲膠UP過我~

作者: 虎榮    時間: 8-9-2012 21:55

引用:
原帖由 箂茵哈特 於 4-9-2012 23:25 發表   回: 看過   這位台灣博士, 希望佢解釋一吓地球引力及地心吸引是從何而來, 如地球是空心, 那兩極磁場及重心力是何來??    ................... 我睇完都.....................&n ...

可能在另一個平衡空間!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0