標題: 強國咁都有得假 [打印本頁]

作者: moneyismymoney    時間: 2-8-2012 23:55     標題: 強國咁都有得假

羽毛球女雙

作者: WK1959    時間: 3-8-2012 07:48

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 2-8-2012 23:55 發表 羽毛球女雙
假得好假,假到出黑牌都無用,真係強國之強風.

作者: 白鳥    時間: 3-8-2012 10:40

引用:
原帖由 WK1959 於 3-8-2012 07:48 發表 假得好假,假到出黑牌都無用,真係強國之強風.
國際賽邊有走線哩回事架, 眼界短淺, 造出世界笑柄, 可悲.

最可笑係教從未悔改, 話自己對賽例不理解. 小中國本色, 死雞撐飯蓋.

作者: 迷糊桃子    時間: 4-8-2012 10:19

其實那8位球員和教練團都是超誠實的,為求勝利而已。

但就未受正統戲劇訓練,只懂用開球法來假,因他們的訓練只會真打不假,怕戲假變真!

當全世界是白痴,最受虐是購票入場的觀眾。

作者: Machbaron    時間: 4-8-2012 11:49

点解話拒地假呢?<超誠實>就真

作者: 明仔    時間: 4-8-2012 14:37

我聽到竟然有人話運動員冇錯,係比賽制度錯(畀人可以藉輸波走線)!
我想,根據呢d人既邏輯,打劫銀行既賊人都係冇錯,錯既應該係銀行(邊個叫你擺咁多錢o係度)...

作者: 超人兄弟    時間: 4-8-2012 21:13

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 2-8-2012 23:55 發表 羽毛球女雙

簡直恥辱~...完全唔光采,毫無體育精神,失禮死人 !

作者: 白鳥    時間: 4-8-2012 22:04

引用:
原帖由 明仔 於 4-8-2012 14:37 發表 我聽到竟然有人話運動員冇錯,係比賽制度錯(畀人可以藉輸波走線)!我想,根據呢d人既邏輯,打劫銀行既賊人都係冇錯,錯既應該係銀行(邊個叫你擺咁多錢o係度)...
良好嘅國民教育下, 你會見到哩個人種.
作者: whoiambatman    時間: 8-8-2012 08:31

留場的戲太差了,上次做了一場,今次又再度演出,早點回家吧,好讓青苗去成長.
作者: 999    時間: 8-8-2012 14:41

她們最後的表現及結果,的確讓人失望!!

但我覺得運動員有時亦身不由己,在某個角度,她們只是達成任務的一隻棋子,派去踩界的一隻馬前卒,(教練要你嬴,你不能盡力去輸)是犧牲者、也是受害者.中國、印尼、南韓亦同.

取消她們資格也沒有錯,因有違奧運体育精神,但違背的原因是為了爭取更好的總成績.局外人大多都認為想法對了,但用錯方法.

我覺得今次賽制亦有漏洞,小組賽制就是有讓人偷雞的機會,好處是增加了比賽場數或與收益有關,如果採沿用的單淘汰制,大可激發爭勝的決心.減少今次的漏洞.如主辦單位說沒有漏洞是拖泥帶水的偽君子.而消極比賽的是立場鮮明的真小人,運動員只是一隻沒有狡滑得讓人相信自己已盡全力卻輸給對手的棄卒.

球迷要的是要全力以赴的比賽

作者: tone    時間: 8-8-2012 17:28

全世界係到做戲?真係睇你做得似唔似感唔感動!

作者: whoiambatman    時間: 8-8-2012 19:23

好似詹瑞文講,戲是要好的,才可令人信.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0