標題: 占士邦+前事頭婆.....倫敦奧運開幕 [打印本頁]

作者: newhello    時間: 28-7-2012 23:28     標題: 占士邦+前事頭婆.....倫敦奧運開幕

(007)James Bond & The Queen.............

作者: 虎榮    時間: 29-7-2012 22:18

開幕禮大有大做, 細有細做, 今次開幕有少少趣意, 睇得幾舒服, 特別系點聖火安排, 好有心思!
作者: 白鳥    時間: 29-7-2012 23:12

引用:
原帖由 虎榮 於 29-7-2012 22:18 發表   開幕禮大有大做, 細有細做, 今次開幕有少少趣意, 睇得幾舒服, 特別系點聖火安排, 好有心思!
我覺得幾歡樂同有趣味喎

唔駛用錢堆砌嘅, 出到效果, 大家有感覺, 有共鳴就得

作者: Kendama    時間: 29-7-2012 23:59

引用:
原帖由 虎榮 於 29-7-2012 22:18 發表   開幕禮大有大做, 細有細做, 今次開幕有少少趣意, 睇得幾舒服, 特別系點聖火安排, 好有心思!

引用:
原帖由 白鳥 於 29-7-2012 23:12 發表 我覺得幾歡樂同有趣味喎 唔駛用錢堆砌嘅, 出到效果, 大家有感覺, 有共鳴就得

好本土 feel,唔錯 ...

作者: WK1959    時間: 30-7-2012 15:01

睇吓人d制作思維,就知乜野叫做民主自由,創作空間無限,不可用錢多錢少作準,精彩好睇!!
作者: Machbaron    時間: 30-7-2012 15:40

<前事頭婆>、Hahhaha、事頭婆E個名好老餅牙︿O︿

Elizabeth II而家都仲系英聯邦事頭婆、、、Mr.Bone名義上都系拒火記・・・・

HK就話有新<話事人>者

作者: tone    時間: 30-7-2012 22:09

電影鏡頭+英國音樂..........張藝謀收皮喇!

作者: foureyesfatboy    時間: 30-7-2012 22:39

雖然話北京同英國開幕禮大家都咁好...不過我比較喜歡英國個開幕禮. 沒有霸氣, 唔係要威比人睇只是想比人知英國人有D乜野世界人都認同.
Paul McCartney, 007, Mr.Bean, Marry Poppins, Harry Potter...農業社會...工業革命, 加入英國皇室. 欣賞.
祖國好思想有乜野可被世界認同及同人分享, 雖然五千年文化是被認同但都要有新野比人知唔係要滿身穿金帶銀威比人睇.

作者: whoiambatman    時間: 31-7-2012 07:36

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 30-7-2012 22:39 發表 雖然話北京同英國開幕禮大家都咁好...不過我比較喜歡英國個開幕禮. 沒有霸氣, 唔係要威比人睇只是想比人知英國人有D乜野世界人都認同.Paul McCartney, 007, Mr.Bean, Marry Poppins, Harry Potter...農業社會...工業 ...
零8驚奧,我當是一場宏大的表演秀,怎樣也想不起奧運來,遠的不說,悉尼的和今次倫敦的,令我抱著歡樂開心的心情去欣賞.

作者: tnd1964    時間: 31-7-2012 21:04

見到事頭婆參予我地唔會覺hard sell..因為由細到大...女皇密令,2012都見過她的演出 (雖然是A貨)..故好有親切感...如果換轉是其他國家元首感覺就會不知所謂...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0