標題: 中川翔子 [打印本頁]

作者: singingsoul    時間: 10-7-2012 00:03     標題: 中川翔子

香港演唱會2012, 我去了7月7日星期六那場. 
入場要check袋不准帶任何樽裝飲品, 拍錄工具. 無謂的所謂規矩. 裡面又不是有另外提供/售賣飲品. 我認識有朋友係不太舒服都去支持, 不過不准飲水會好辛苦.
場地都係恆例九展, 匯星hall, 音響調較得很好, 強勁音樂之下人聲都仍很清楚. live band效果都很好.
中川翔子唱功真不俗, 以前以為她是一般偶像, 聽完live真係無話可說. 力唱天元突破幾首主題歌, 新近的Pegasus Fantasy (omega版本)絕對是我個人最興奮的. 其他cover了創聖, EVA, 美少女戰士, 涼宮God knows, Macross Frontier星間飛行等. 表現很好整體可說非常精彩. 
不過呢, 很短啊. 8:15pm開始, 9:45pm就結束了.

PS.唔多full呢. 好多行冇人的. 其實唔洗亦唔夠號召力開兩場吧?

作者: Ahming    時間: 10-7-2012 03:22

其實真是好不明香港呢邊特別多規距?

日本不好講

單是舊年上廣州聽水木個show

人地真是做得好好多,起碼入埸無咁麻煩...
(雖然場內都是禁止攝影/錄影)
可見不是日方的意思

我一直懷疑根本就是班保安自己搵野來做
(收貴的?)

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:44

唔知點解硬係覺得中川翔子的 cover 吸引o的

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:44

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:49

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:52

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:52

作者: Anison    時間: 22-8-2012 13:53

空色デイズ(中文版)

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0