標題: 荔園小天地 ^^ CAKE手問題開始 ! [打印本頁]

作者: foorsa    時間: 17-6-2012 23:24     標題: 荔園小天地 ^^ CAKE手問題開始 !

http://www.youtube.com/watch?v=CXlHcRNn4cw

問題 1  幾多年前的作品 ? 

問題 2  作曲作詞是何人 ??

問題 3  聽唔聽到有邊個人唱 ???    ( 都幾 (Cake手 ) =.=!... )

謝謝幫忙 ! 

作者: 明仔    時間: 18-6-2012 22:18

男仔聲應該係王書麒,佢係主持之一
作者: METALELVIS    時間: 18-6-2012 23:14

話時話,請問呢個"CAKE手問題"同 其他珍藏展示區(不作交易) 有乜嘢關係呢 ???
作者: ULTRA2020    時間: 19-6-2012 00:56

引用:
原帖由 METALELVIS 於 18-6-2012 23:14 發表  話時話,請問呢個"CAKE手問題"同 其他珍藏展示區(不作交易) 有乜嘢關係呢 ???
難道這條片是由foorsa兄私伙上載Youtube的 !? 

又或者如果放在論壇吹水區又驚好快沈底所以放在這珍藏展示區 ~  ( 是我陰謀論 ~ )
作者: actionkamen    時間: 19-6-2012 11:42

主題移動

作者: foorsa    時間: 19-6-2012 19:02

引用:
原帖由 ULTRA2020 於 19-6-2012 00:56 發表 難道這條片是由foorsa兄私伙上載Youtube的 !?  又或者如果放在論壇吹水區又驚好快沈底所以放在這珍藏展示區 ~  ( 是我陰謀論 ~ )

謝謝 ! ^^  ULTRA2020

作者: foorsa    時間: 19-6-2012 19:20

SORRY !     各位餅兄,弟,姊,妹 >>>> /salute  ^^

只因為收藏30多年的(發...發..發曬mo的錄音帶),到上一個月開始清除D..mo后, 仲可以聽到 .  

不過唔知放在那裡 =.= !      +.+ !     @.@ !   ( 自己以為放在收藏區 )  sorry !  x  n 個    ( 莫生氣 ! ) ( 會傷肝 ! )

祝身體健康 !

作者: foorsa    時間: 19-6-2012 19:25

引用:
原帖由 明仔 於 18-6-2012 22:18 發表 男仔聲應該係王書麒,佢係主持之一

好利害, 我細心聽了幾次,  95% 是王書麒 ! ( 多謝  !  明仔 你的資料 ^^ ) thanks !

作者: 明仔    時間: 19-6-2012 22:14

引用:
原帖由 foorsa 於 19-6-2012 19:25 發表 好利害, 我細心聽了幾次,  95% 是王書麒 ! ( 多謝  !  明仔 你的資料 ^^ ) thanks !
唔係我利害,只係之前睇亞視百人王書麒講過佢主持荔園小天地既事姐~

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0