標題: 聖鬥士招式名大家記得幾多??? [打印本頁]

作者: edso    時間: 9-9-2006 15:42     標題: 聖鬥士招式名大家記得幾多???

星矢: 天馬流星拳,天馬彗星拳, 天馬廻旋碎擊拳 大家接棒啦!!
作者: 紫龍    時間: 9-9-2006 20:02

引用:
原帖由 edso 於 9-9-2006 15:42 發表 星矢: 天馬流星拳,天馬彗星拳, 天馬廻旋碎擊拳 大家接棒啦!!
紫龍﹕盧山昇龍霸,膚山亢龍霸。瞬﹕星雲鎖鏈。 一輝﹕鳳翼天翔
作者: 任因玖    時間: 9-9-2006 20:18

曙光女神之寬恕 走下坡的時侯, 路是平坦無阻的.
作者: 阿武羅    時間: 10-9-2006 00:46

一輝:鳳凰幻魔拳 冰河:鑽石星塵拳 最勁都係3個黃金聖鬥士至出到既:亞典娜的憤怒 (希望無記錯名啦)
作者: 任因玖    時間: 10-9-2006 12:46

雅典娜感嘆號!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 最戇居的水上活動, 就是一個人跌進愛河..
作者: b8808800    時間: 10-9-2006 22:53

亞典娜的憤有譯成雅典娜之嘆息 阿瞬仲有招旋轉星雲陣 穆 - 水晶牆 阿魯迪巴 - 牛角拳 薩格 - 二之元空間 艾奧尼 - 光速拳 艾洛斯 – 原子力雷神光速拳 卡妙 - 水餅烈風拳 沙加 - 六渡輪迴 迪馬斯古 - 積屍氣冥界波 美羅 - 深紅毒針 阿夫羅迪 - 魔鬼玫瑰 邵那 - 聖劍 童虎 – 廬山百龍霸 岩岩睇完, 正呀~~~
作者: hang    時間: 11-9-2006 04:28

山羊邵那招聖劍係最有來頭,希臘傳說真係有,好似叫"艾斯加利巴",不過唔知係把劍名定係人名 我覺得天蠍座用針,水瓶座招合手式攻擊係同個座本身特式最有關連
作者: edso    時間: 11-9-2006 07:33

冰河: 金鋼火焰, 絕對零度 (-273.15度) 睇聖鬥士學chem.
作者: edso    時間: 11-9-2006 08:07

阿瞬: 星雲暴風 紫龍: 膚山百龍霸, 膚山龍飛翔 (飛踢招式)
作者: edso    時間: 11-9-2006 08:09

阿夫羅迪 - 索命白玫瑰 沙加 - 天舞寶輪, 天魔降伏 薩加 - 教皇粉星拳
作者: ericzhu    時間: 20-1-2007 17:42

回一回先,本人是聖鬥士星矢迷 我最鍾意穆果招水晶牆 (因為夠實用^^)
作者: 莫基拉    時間: 29-1-2007 22:39

最型既天猛星:最大警戒
作者: killero    時間: 30-1-2007 10:08

引用:
原帖由 b8808800 於 10/9/2006 22:53 發表 亞典娜的憤有譯成雅典娜之嘆息 阿瞬仲有招旋轉星雲陣 穆 - 水晶牆 阿魯迪巴 - 牛角拳 薩格 - 二之元空間 艾奧尼 - 光速拳 艾洛斯 – 原子力雷神光速拳 卡妙 - 水餅烈風拳 沙加 - 六渡輪迴 迪馬斯古 - ...
阿魯迪巴 係 巨型號角 卡妙 係 水瓶神拳 撒卡 係 二次元空間 艾奧尼 有 光速拳 & 等離子光速拳
作者: killero    時間: 30-1-2007 10:10

引用:
原帖由 edso 於 11/9/2006 07:33 發表 冰河: 金鋼火焰, 絕對零度 (-273.15度) 睇聖鬥士學chem.
冰河 金鋼火焰旋風拳
作者: 【根本英俊】    時間: 15-2-2007 01:29

無人講天馬流星拳嘅?重有天馬"睡"星拳...
作者: killero    時間: 15-2-2007 08:09

第一個post咪己經講左law
作者: sdfjojopp    時間: 15-2-2007 20:33     標題: 沙加d招!!!

叫咩魑魅????? (((網主:Sorry sdfjojopp 老餅,因你的名稱太似廣告獸,所以錯誤刪了你的帳戶,請再註冊~~~ 謝謝~~Toby示)))
作者: 紫龍    時間: 16-2-2007 13:39

引用:
原帖由 sdfjojopp 於 15-2-2007 20:33 發表 叫咩魑魅????? (((網主:Sorry sdfjojopp 老餅,因你的名稱太似廣告獸,所以錯誤刪了你的帳戶,請再註冊~~~ 謝謝~~Toby示)))
魑魅魍魎,全部鬼影,不過唔太恐怖。
作者: 神是我的依靠    時間: 25-2-2007 17:23

沙加 - 天舞寶輪 + 天魔降伏 艾奧尼亞 - 光速拳 + 等離子光速拳
作者: 程~~    時間: 7-5-2007 23:58

巨蟹: 積屍氣冥界波

作者: killero    時間: 8-5-2007 09:13

#6 說了

作者: vincent_heihei    時間: 6-7-2007 13:27

水瓶座---> 光速水瓶神拳
作者: kyyung    時間: 8-7-2007 10:49

瞬︰星雲氣流[星雲暴風的前奏] 綁獸巨鎖[VS海鬥士 六頭妖獸 斯基拉(明明有七個頭[女人頭])]
紫龍︰盧山龍飛翔[第一次見穆時使用]

穆︰星屑旋轉[VS冥鬥士]
薩加︰幻朧魔王拳[把獅士座洗腦那招]
阿夫羅迪︰麻痺黑玫瑰、普通攻擊好像是紅玫瑰?

嗯,真懷念……當年由追香港版……到追台灣版……

作者: 範馬刃牙    時間: 8-1-2008 02:40

我唔係記得好多咋,等我整理下我記得果d先~~

白羊座--穆:水晶牆,星光滅絕,星塵旋轉

金牛座--亞魯迪巴:巨型號角

雙子座--撒卡:異次元空間,幻朧魔皇拳,銀河爆烈拳
雙子座--卡龍:黃金三角異次元,幻朧魔皇拳,銀河爆烈拳
巨蟹座--迪馬斯古:積屍氣冥界波

獅子座--艾奧里亞:閃電光速拳

處女座--沙加:六道輪迴,天舞寶輪,天空霸邪魑魅魍魎,天魔降伏

天秤座--童虎:盧山昇龍霸,盧山降龍霸,盧山百龍霸,盧山龍飛翔

天蠍座--米羅:深紅毒針

人馬座--艾奧羅斯:等離子雷神光速拳

山羊座--修羅:聖劍手刀,飛躍羚羊

水瓶座--卡妙:曙光女神之寬恕,鑽石星塵拳,金鋼火焰旋風拳

雙魚座--阿夫羅迪:皇家惡魔玫瑰,魔鬼毒玫瑰,索命白玫瑰

天馬座--星矢:天馬流星拳,天馬彗星拳,天馬迴旋碎擊拳

天龍座--紫龍:盧山昇龍霸,盧山降龍霸,盧山百龍霸,盧山龍飛翔,盧山亢龍霸

白鳥座--冰河:曙光女神之寬恕,鑽石星塵拳,金鋼火焰旋風拳,冰封雙腿法(我印象只出過一次,係tv版打一個白銀戰士,係好低能地飛身訓去敵人面前用手捉住人地隻腳冰封佢,之後等星矢打死個敵人的

仙女座--瞬:星雲鎖鏈(仲有好多陣法但唔記得叫乜名),星雲旋風,星雲暴風
鳳凰座--一煇:鳳翼天翔,鳳凰幻魔拳

其他都唔太記得了,有錯/有增加歡迎補完!^^

作者: George    時間: 8-1-2008 12:25

範馬刄牙兄,

You are excellant.  How can you recall such detail info?

作者: 範馬刃牙    時間: 9-1-2008 03:10

引用:
原帖由 George 於 8-1-2008 12:25 發表 範馬刄牙兄,   You are excellant.  How can you recall such detail info?

呢套漫畫我大大話話都睇左20次以上,最鍾意係十二宮同埋冥界篇,所以入晒腦囉

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0