標題: 十首毎日必聽的歌曲!! [打印本頁]

作者: BforBOY    時間: 13-6-2011 00:43     標題: 十首毎日必聽的歌曲!!

由於街外有太多不能避免的噪音!! 所以阿B仔毎次出街必定戴上耳筒聽歌隔開此等雜音!!

而當中十首已成必聽之選!!

1  That's What Friends Are For ( Dionne Warwick )

2  Hopelessly Devoted To You Olivia Newton John )

3  Where Do Broken Hearts Go Whitney Houston )

I Will ( Whitney Houston )

Greatest Love Of All ( Whitney Houston )

What Have I Done To Deserve This?Pet Shop Boys ) 

It's a Sin ( Pet Shop Boys ) 

Go West ( Pet Shop Boys )

Freedom 90George Michael )

10Careless Whisper ( George Michael )

聽完成個人身心舒暢晒!! 唔知你地又有乜毎日必聽之選分享下!!

作者: 天人豪鬼    時間: 13-6-2011 07:43

我都有几首歌是每日都听的!但看就会在开车上落班时听
No.1 快(梁佑嘉)
No.2 火美人混音版(谭咏伦)
No.3 完美先生混音版(梁佑嘉)
No.4 刺客混音版(谭咏伦)
No.5 一一(黄耀明)
No.6 A.I.N.Y(Gem)
No.7 色盲(王菲)
No.8 烟圈(姚嘉儿)
No.9 暴风女神混音版(谭咏伦)
No.10 痛哭(郭富城)
呢些歌有快又有慢•••好岩我听•••十分提神!因揸车要打醒十二分精神 由其系揸快车时•••「
作者: BforBOY    時間: 13-6-2011 09:40

引用:
原帖由 天人豪鬼 於 13-6-2011 07:43 發表 我都有几首歌是每日都听的!但看就会在开车上落班时听 No.1 快(梁佑嘉)No.2 火美人混音版(谭咏伦)No.3 完美先生混音版(梁佑嘉)No.4 刺客混音版(谭 ...

Wooooooow!! Are you SPEED RACER ?

Gentleman....START YOUR ENGINE !!

作者: 天人豪鬼    時間: 13-6-2011 10:22

引用:
原帖由 BforBOY 於 13-6-2011 09:40 發表   Wooooooow!! Are you SPEED RACER ? Gentleman....START YOUR ENGINE !!  
乜原来B哥哥有甘多阿伦的真藏 下次玩"地通拿”播住来玩先!
作者: BforBOY    時間: 13-6-2011 11:12

引用:
原帖由 天人豪鬼 於 13-6-2011 10:22 發表 乜原来B哥哥有甘多阿伦的真藏 下次玩"地通拿”播住来玩先!

Haha... you know SEGA "地通拿” !! That's a GREAT RACING GAME 4EVER !! 

& than i like ALAN TAM too !! But this photo is capture from other BLOG !! 

SO SORRY !!  

作者: lfken    時間: 13-6-2011 23:47

1.變奏(alan)
 2.偏愛(alan) 
3.情憑誰來定錯對(alan) 
4.ヒーロー(麻倉未稀) 
5.大都會(Crystal King) 
6.even now(barry manilow)
 7.first of may(bee gees) 
8.誰かが君を愛してる(宮内タカユキ,rx片尾) 
9.心經(alan) 
10.凝聚每分光(梅艷芳+林子祥+徐小鳳+許冠傑+葉倩文+羅文+譚詠麟)
 可能我聽d歌同我年紀唔岩

作者: 天人豪鬼    時間: 14-6-2011 07:48

引用:
原帖由 lfken 於 13-6-2011 23:47 發表 1.變奏(alan) 2.偏愛(alan) 3.情憑誰來定錯對(alan) 4.ヒーロー(麻倉未稀) 5.大都會(Crystal King) 6.even now(barry manilow) 7.first of may(bee gees)&nb ...
边个话後生吾听老歌 老饼只知老歌! 音乐无分界!
作者: BforBOY    時間: 14-6-2011 10:16

引用:
原帖由 天人豪鬼 於 14-6-2011 07:48 發表 边个话後生吾听老歌 老饼只知老歌! 音乐无分界!

Agree with you !!

作者: BforBOY    時間: 14-6-2011 10:23

引用:
原帖由 lfken 於 13-6-2011 23:47 發表 1.變奏(alan) 2.偏愛(alan) 3.情憑誰來定錯對(alan) 4.ヒーロー(麻倉未稀) 5.大都會(Crystal King) 6.even now(barry manilow) 7.first of may(bee gees)&nb ...

"偏愛(alan) & 情憑誰來定錯對(alan)" is GREAT !!  

作者: 白鳥    時間: 14-6-2011 10:31

引用:
原帖由 BforBOY 於 14-6-2011 10:23 發表   "偏愛(alan) & 情憑誰來定錯對(alan)" is GREAT !!  

小風波

誰可改變

一首歌一個故事

不可不信緣

暗裡著迷

還是覺得你最好

當愛變成習慣

來來回回

怎麼捨得你

風繼續吹

始終會行運

當年情

最愛是誰

分分鐘需要你

海闊天空

我願意

Eyes on Me

天與地

.............................

作者: 天人豪鬼    時間: 15-6-2011 06:33

引用:
原帖由 白鳥 於 14-6-2011 10:31 發表 小風波 誰可改變 一首歌一個故事   不可不信緣 暗裡著迷   還是覺得你最好 當愛變成習慣 來來回回 怎麼捨得你   風繼續吹 始終會行運 當年情 追   最愛是誰 分分鐘需要你 ...
Alan 真系多Fans,证明他的歌耐听!
作者: BforBOY    時間: 15-6-2011 11:06

引用:
原帖由 天人豪鬼 於 15-6-2011 06:33 發表 Alan 真系多Fans,证明他的歌耐听!

My favour song for Alan Tam is 愛的根源

殞石旁的天際 是我的家園
漆黑的天際 是我的根源
生存 只因可 為你生

誰在路上 如無意的想結識我
在我身邊 倚靠在我身旁
誰在路上 燃亮著我心火
停無限溫暖 在我的心窩結果

閉上眼似是昨日 你的心緊靠著我
讓我的熱愛奔流 讓我全部擁有
陪伴我到永久 陪伴我信愛可永久
到白頭

誰在昨日用和暖呼吸溫暖我
但這呼吸聲 不再屬於我
誰在落日 凝望著我擁抱我
讓晚風吹過 讓我的手撫摸

作者: lfken    時間: 15-6-2011 19:44

的確ALAN d歌 GE流行度比其他歌手高好多 
你係街上求其問一個香港人愛情陷阱點唱 無論大人細路都可以唱到起碼幾句出黎

作者: BforBOY    時間: 16-6-2011 00:30

引用:
原帖由 lfken 於 15-6-2011 19:44 發表 的確ALAN d歌 GE流行度比其他歌手高好多  你係街上求其問一個香港人愛情陷阱點唱 無論大人細路都可以唱到起碼幾句出黎

點止香港人知道愛情陷阱點唱!! 連泰國人、菲律賓人、越南人、印尼人.....都識唱呀!!

作者: maymay    時間: 16-6-2011 01:51

隨身聽用咗隨機,根本一千二百首歌一日內好少重覆。 不過經常聽12首會係:-fficeffice" />

1.             負けないで - 坂井泉水(ZARD)

2.             Limehouse Blues – Jazz At The Pawnshop

3.             Utada Hikaru, First Love (Slow Ballad Version) – Kenny James Trio

4.             Hey Joe – Jimi Hendrix

5.             The Girl From Ipanema – Gaynor Ellen

6.             Fantaisie-Impromptu in C-Sharp Minor, O - Stanislav Bunin

7.             流水年華 - 庾澄慶

8.             痴心的我 張國榮

9.             愛的代價 - 張艾嘉

10.           紅豆 - 王菲

11.           笑看風雲變 - 梅艷芳, 許志安

12.           歷史的天空 毛阿敏

作者: BforBOY    時間: 16-6-2011 02:00

引用:
原帖由 maymay 於 16-6-2011 01:51 發表 隨身聽用咗隨機,根本一千二百首歌一日內好少重覆。 不過經常聽12首會係:-   1.             負けないで -  ...

"王菲~红豆"我都有 十分耐聽!!

作者: maymay    時間: 18-6-2011 13:28

愛的代價 同 歷史的天空十分不俗。fficeffice" />Utada Hikaru係好聽......

坂井泉水聲音好好聽,(寶礦力之歌 突然,正。) 不過咁靚女,咁早死

作者: maxyeung    時間: 20-7-2011 01:00

我就冇每日一次既歌, 反而平安夜晚就一定要深夜聽一聽eason既lonely christmas, 呢首歌一出頭幾年我係唔鍾意聽既, 只係有一個聖誕既晚上收音機播出, 我就咁每年都會響聖誕聽下呢首野~
因為令我想起若干年前一個聖誕節晚上既party既感覺, 隻歌唱到出黎...............

作者: BforBOY    時間: 20-7-2011 01:08

引用:
原帖由 maxyeung 於 20-7-2011 01:00 發表 我就冇每日一次既歌, 反而平安夜晚就一定要深夜聽一聽eason既lonely christmas, 呢首歌一出頭幾年我係唔鍾意聽既, 只係有一個聖誕既晚上收音機播出, 我就咁每年都會響聖誕聽下呢首野~因為令我想起若干年前一個聖誕節 ...

我好鍾意Eason既天下無双!!

成隻歌令人好Relax〜

作者: karmapa_khenno    時間: 23-8-2011 00:42

Top ten dated 21 August 2011:-

1.      誓要入刀山

2.      新禪院鐘聲 (譚炳文)

3.      張國榮 - 愛情離合器

4.      張國榮 - 分手

5.      我只在乎你 (Teresa Tang)

6.      正邪之爭(續集)

7.      Se Si Perde

8.      忘記他是她 (Tat Ming)

9.      傲骨

10.     Time in a Bottle......

作者: karmapa_khenno    時間: 25-8-2011 15:07

今天的ZAPPIN十大MP3:-

1.            黃凱芹 余劍明 - 流離所愛;

2.            恋におちて ~Fall in Love~;

3.            Because You Loved Me;

4.            Emi Fujita – Desperado, ひだまりの詩;

5.            Eternal Flame – Bangles;

6.            Every Breath You Take;

7.            張國榮(陳潔靈合唱) - 只怕不再遇上;

8.            大海;

9.            古璇 - 城市足印;

10.          雨中的浪漫 可否灑一晚,幫手灑一晩……

作者: karmapa_khenno    時間: 27-8-2011 01:03

826日十大金曲:-

1.            Boney M – Sunny

2.            The Plathers - Great Pretender

3.            Making Love Out Of Nothing At All - Air Supply

4.            Pround of You

5.            Promises Don't Come Easy

6.            Tennessee Waltz - Norah Jones and Joel Harrison

7.            Traincha - (They Long to Be) Close to You

8.            陳奕迅 - 孤兒仔

9.            許美靜 - 城裡的月光

10.         

作者: karmapa_khenno    時間: 28-8-2011 01:08

1.      只要你過得比我好

2.      未来へ

3.      必殺技

4.      飛機師的風衣

5.      張韶涵 - 隱形的翅膀

6.      獨角戲

7.      愛妳

8.      風雨同路

9.      肝功能衰竭

10.     深藍

作者: ar_woo    時間: 28-8-2011 02:04

唔好意思, 我的十大係 ...

1. 恋人も濡れる街角

2. 恋人も濡れる街角

3. 恋人も濡れる街角

4. 恋人も濡れる街角

5. 恋人も濡れる街角

6. 恋人も濡れる街角

7. 恋人も濡れる街角

8. 恋人も濡れる街角

9. 恋人も濡れる街角

10. 恋人も濡れる街角!!!!!!!!!!!!!!!!!

作者: karmapa_khenno    時間: 29-8-2011 01:24

29th August 2011 Top Ten:-

1.      When Doves Cry.

2.      Relax (Don't Do It).

3.      Owner Of A Lonely Heart.

4.      Thriller.

5.      Queen - Radio Ga Ga.

6.      Banana Boat Song.

7.      We're All Alone.

8.      Julie London - Cry Me A River

9.      Right Here Waiting - Richard Marx

10.    Wonderwall - Oasis

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0