標題: willy wonka the chocolate factory [打印本頁]

作者: 雪野    時間: 18-1-2011 16:35     標題: willy wonka the chocolate factory

唔知仲有無人記得呢套willy wonka and the chocolate factory

我細個係勁鐘意睇呢套ga...

作者: 占四谷    時間: 18-1-2011 22:08

當然記得,始終覺得好睇過 johnny depp 個套,感覺正面D!仲好懷念哪些朱古力同金奬券,仲有仲有哪度門,要屈身先入到去,但門的另一邊係一個非常大的房子,正!!
作者: 雪野    時間: 19-1-2011 00:13

引用:
原帖由 占四谷 於 18-1-2011 22:08 發表 當然記得,始終覺得好睇過 johnny depp 個套,感覺正面D!仲好懷念哪些朱古力同金奬券,仲有仲有哪度門,要屈身先入到去,但門的另一邊係一個非常大的房子,正!!

係呀~ johnny depp果套好似黑色恐怖既感覺..

呢套睇得人好sweet, 好warm~

youtube有成套睇, 但就miss左爺爺同charlie飲完汽水後, 升左上半空果幕~ 激死!!

作者: 虎榮    時間: 23-1-2011 01:52

無記以前在學生放假日子的早上播過! 後來都有重播過一兩次! 呢套戲好正! 小主角成為承繼人之前重要被試探一番, 結果大團圓局, 坐氣球升空一幕我依家重記得!   

其實Johnny Depp套都唔系太差, 我屋企果個都唔知睇得幾開心!

作者: 天人五衰    時間: 30-1-2011 23:17

舊版由真懷德做主角, 無記曾經播過配音版, 有幸曾偶遇一看, 超正 !!!
作者: hongkongman    時間: 9-2-2011 15:31

引用:
原帖由 雪野 於 18-1-2011 16:35 發表 唔知仲有無人記得呢套willy wonka and the chocolate factory 我細個係勁鐘意睇呢套ga...
片中的朱古力工廠叫做  (溫威利朱古力廠). 當年重播了好幾次,現在的HMV也有出過 中文字幕版,約60-70一隻dvd.劇餘裡真的好有小朋友和成人的教育意義,小時侯睇過後到現在仍記得劇裡的教誨,沒有不勞而獲的.......
作者: maymay    時間: 7-5-2011 16:38

Jonny Depp.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0