標題: 近年 "海狗公園" D哈佬喂廣告真係勁過 “滴滴尼” D廣告好多 ~ [打印本頁]

作者: ULTRA2020    時間: 18-9-2010 15:30     標題: 近年 "海狗公園" D哈佬喂廣告真係勁過 “滴滴尼” D廣告好多 ~

作者: 虎榮    時間: 18-9-2010 16:56

我覺得首歌有d抄Boney M o既歌!

羅蘭姐好掂!

作者: 卡拿薩斯    時間: 7-12-2010 21:56

引用:
原帖由 虎榮 於 18-9-2010 16:56 發表 我覺得首歌有d抄Boney M o既歌!   羅蘭姐好掂!

請問你認為係抄 boney m 邊首歌呢?

作者: 超音    時間: 7-12-2010 23:43

滴滴尼的思維有問題,萬聖節明顯是玩恐怖,

佢d廣告就把形象可愛的米老鼠等扮鬼,

邊可能同真正玩鬼嘅海公園鬥.

作者: 超能電子男    時間: 8-12-2010 00:41

冇錯,雖然迪士尼開左五年,當年好多人仲話海洋公園會唔夠迪士尼爭,不過海洋公園到以家一樣冇事,入場人數一樣咁多,海洋公園仲不斷擴建,所以海洋公園有一定競爭能力。
作者: 明仔    時間: 8-12-2010 03:17

今年哈佬喂主題曲既原曲"Are You In" by Lana Lo 羅藍亞
好正!!!

作者: 虎榮    時間: 11-12-2010 15:03

引用:
原帖由 卡拿薩斯 於 7-12-2010 21:56 發表 請問你認為係抄 boney m 邊首歌呢?

佢地唔系copycat咁抄, 感覺而已! 請留意Ra-Ra-Rasputin lover of the Russian queen果段前後同廣告歌開頭段比對! 我記得有另一段重似, 但系唔記得歌名, 要諗諗先!

作者: 卡拿薩斯    時間: 13-12-2010 15:37

引用:
原帖由 虎榮 於 11-12-2010 15:03 發表   佢地唔系copycat咁抄, 感覺而已! 請留意Ra-Ra-Rasputin lover of the Russian queen果段前後同廣告歌開頭段比對! 我記得有另一段重似, 但系唔記得歌名, 要諗諗先!      

老實講, 我覺得一o的都唔似 Rasputin
反而有少少似 Toto Coelo o既 Dracula's Tango
不過似還似, 我都唔覺得係抄
http://www.youtube.com/watch?v=MIs9CzMgtvY

作者: adamying    時間: 8-1-2011 17:01

始終滴滴尼要顧及總體形象/路線, 受到制約, 唔同土砲公園冇包袱, 冇特定形象, 社會接受就得.

作者: adamying    時間: 8-1-2011 17:13

羅蘭姐真係越老越掂, 薑都係越老越辣, 唔需要特別做型, 少少燈光效果, 講句說話, 加上老練演技/表情, 驚嚇效果香港no.1.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0