標題: 圓月彎刀 [打印本頁]

作者: Delight986    時間: 4-4-2010 19:48     標題: 圓月彎刀

圓月彎刀

羅文 汪明荃 演唱

https://www.youtube.com/watch?v=hcLKebAO-4U

合:圓月彎刀啊... 啊... 月有圓時 彎刀無裂
男:圓月總有一朝缺 彎刀遍歷千秋劫
合:月有圓時 彎刀無裂
女:明月知道我心癡 彎刀撮合同心結
男:淚暗飄 風瀟瀟 一旦得意人離別
女:啊... 啊... 紳恩不記郎棄妾
男:月有圓時 彎刀無裂 圓月解去仇和恨
彎刀軀盡情魔劫 月有圓時 彎刀無裂
女:明月知道我心癡 彎刀撮合同心結
男:淚暗飄 風瀟瀟 一旦得意人離別
女:啊... 啊... 紳恩不記郎棄妾
合:月有圓時彎刀無裂 圓月解去仇和恨
彎刀軀盡情魔劫

作者: tnd1964    時間: 5-4-2010 10:19

thanks, love it very much..at that time i was a F.2 student....
作者: 虎榮    時間: 5-4-2010 16:27

阿姐當年就系為左拍呢套戲, 放棄左借楚留香尾水, 過台灣掘金的機會!
作者: Kal-El    時間: 6-4-2010 10:22

引用:
原帖由 虎榮 於 5-4-2010 16:27 發表 阿姐當年就系為左拍呢套戲, 放棄左借楚留香尾水, 過台灣掘金的機會!

實在太可惜啦, 梗係去掘金好啦.....

作者: 虎榮    時間: 7-4-2010 23:21

引用:
原帖由 Kal-El 於 6-4-2010 10:22 發表 實在太可惜啦, 梗係去掘金好啦.....

我諗系佢推唔甩啫!   據聞系六嬏親自開口叫佢幫手拍呢套戲的, 老板娘叫到, 幾唔願意都無辦法, 加上之後佢做左人大, 就更加呢世都唔駛諗過台灣掘金!

基實佢拍過的電影十隻手指數得晒, 呢部其實拍得不錯, 但票房太差! 証明左佢系票房毒藥, 所以佢以後叠埋心水拍劇算數!   

作者: chris5354    時間: 29-10-2010 10:37     標題: 青青

當年睇呢之前係睇咗不了情... 女主角都係叫青青

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0