標題: 麗的電視年代的貧與富 [打印本頁]

作者: 60708090    時間: 13-3-2010 14:04     標題: 麗的電視年代的貧與富

大概係70年代中後期於麗的電視播的配音外國片集, 好似係星期一至五下晝播, 因為好記得係中午放學後睇!
套劇講兩兄弟, 阿哥好有錢, 細佬就好窮, 仲記得細佬係打拳為生. 好好睇. 唔知有無ching記得呢?

作者: MANCHONG    時間: 13-3-2010 23:23

引用:
原帖由 60708090 於 13-3-2010 14:04 發表 大概係70年代中後期於麗的電視播的配音外國片集, 好似係星期一至五下晝播, 因為好記得係中午放學後睇!套劇講兩兄弟, 阿哥好有錢, 細佬就好窮, 仲記得細佬係打拳為生. 好好睇. 唔知有無ching記得呢?

有,幾好睇的. 叫Rich Man Poor Man. 好長,做咗好耐.

作者: 60708090    時間: 14-3-2010 12:37

引用:
原帖由 MANCHONG 於 13-3-2010 23:23 發表 有,幾好睇的. 叫Rich Man Poor Man. 好長,做咗好耐.
記憶中真係做左好耐! 多謝晒Manchong兄提供埋英文名

作者: WK1959    時間: 14-3-2010 20:55

Rich Man Poor Man

作者: MANCHONG    時間: 14-3-2010 22:55

引用:
原帖由 60708090 於 14-3-2010 12:37 發表 記憶中真係做左好耐! 多謝晒Manchong兄提供埋英文名

零碎記得: 2兄弟,感情好好,大哥揾錢好叻,錢揾錢. 細佢鐘意自由,錢夠使就算.

大哥鐘意 Susan Blakley, 但Susan Blakley己經結咗婚,有個幾歲仔,老公Bill Bixby食軟飯,使Susan D 錢. 大哥睇唔過眼, 比咗一筆錢Bill Bixby叫佢同Susan離婚, Susan帶埋個仔嫁佢. 無幾耐, Bill死咗, Susan個仔好憎大哥Peter,話佢害死佢親父,搶走生母. Peter對Susan個仔唔差,但關係一路好差.

細路Nick, 自由自在,娶咗Kay Lanz. 唔記得好似有人害Peter, Nick為救Peter死咗. Peter好傷心, 侍Kay Lanz好好.

越戰, Susan個仔被召入伍去越南, Susan叫做咗參議員的Peter用影嚮力唔使個仔入伍, 個仔唔多謝, Later, Susan死咗. 個仔比Peter仇家Haskell收買,對付Peter. Haskell係害Peter唔到而令Nick死的人. Peter唔開心時, 弟婦Kay Lanz成日安慰佢,佢地不知不覺發生感情. 卒之排除萬難,臨結婚前, Haskell叫Susan個仔去殺Peter, 個仔開竅,無殺Peter, 但比Peter派去之另一殺手殺死. Peter去揾Haskell, Haskell槍殺Peter, Peter臨死前又槍殺咗Haskell, 結局. 其中好枝節,唔記得咁多.

作者: 60708090    時間: 15-3-2010 10:07

引用:
原帖由 MANCHONG 於 14-3-2010 22:55 發表 零碎記得: 2兄弟,感情好好,大哥揾錢好叻,錢揾錢. 細佢鐘意自由,錢夠使就算. 大哥鐘意 Susan Blakley, 但Susan Blakley己經結咗婚,有個幾歲仔,老公Bill Bixby食軟飯,使Susan D 錢. 大哥睇唔過眼 ...

勁呀, 我已經無乜印象啦!

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0