標題: 浪漫.....Diva 的 藍玫瑰 [打印本頁]

作者: foureyesfatboy    時間: 22-10-2009 07:03     標題: 浪漫.....Diva 的 藍玫瑰

在 Blood +  the last vampire blood 電視版中的藍玫瑰終於出現於日本......

當見到這個news 立即想起....blood + 中  Diva 的藍玫瑰花...

全球首見夢幻藍玫瑰 日本下月上市

http://hk.news.yahoo.com/article/091020/8/es2b.html

(法新社)2009年10月21日 星期三 01:50

(法新社東京    20日電) 你喜愛那一種顏色的玫瑰花?紅、白、黃抑或藍色?日本    三得利公司(Suntory)今天宣布,它將從下個月開始販售全球首見的基因改造藍色玫瑰花。山得利著手研發這種夢幻玫瑰已歷時20年。

生產威士忌酒大廠三得利表示,它於2004年與澳洲    生物科技公司Florigene Pty Ltd.成功開發出藍玫瑰。藉由植入三色菫(Pansy)中能促成合成藍色飛燕草色素(Delphinidin)的基因,培育出藍玫瑰。

日本政府依一項國際生物安全協議,於2008年批准該產品。三得利表示,它花了一年時間打造生產和行銷體系。

三得利表示,命名為「喝采」(Applause)的此新種玫瑰,「建議當作諸如生日或結婚週年等特殊場合的華貴禮物」。

此夢幻玫瑰預料每支定價介於2000到3000日圓    (22到33美元    )間,較日本販售的一般玫瑰昂貴約10倍。

三得利目前未打算在海外銷售藍玫瑰。(譯者:中央社劉學源)

作者: 虎榮    時間: 24-10-2009 00:39

基因改造架wor! 都唔系人工天然培植出來!我唔系太欣賞! 
作者: celia    時間: 28-10-2009 16:17

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 22-10-2009 07:03 發表 在 Blood +  the last vampire blood 電視版中的藍玫瑰終於出現於日本...... 當見到這個news 立即想起....blood + 中  Diva 的藍玫瑰花...   全球首見夢幻藍玫瑰 日本下月上市 http ...

似紫紫地多過藍 不過如果只講顏色呢隻顏色都幾唔錯架.....

唔...如果真正既藍又會唔會有浪漫感覺...諗下先

作者: foureyesfatboy    時間: 4-11-2009 04:58

引用:
原帖由 celia 於 28-10-2009 16:17 發表 似紫紫地多過藍 不過如果只講顏色呢隻顏色都幾唔錯架.....   唔...如果真正既藍又會唔會有浪漫感覺...諗下先

唔洗諗...la.

一兩 999 金先買到 30支左右....你話浪唔浪漫 

咁你要999金定 Blue Rose....咁真係睇你點諗.

作者: celia    時間: 5-11-2009 00:03

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 4-11-2009 04:58 發表   唔洗諗...la. 一兩 999 金先買到 30支左右....你話浪唔浪漫  咁你要999金定 Blue Rose....咁真係睇你點諗.

咁未收過藍玫瑰又真係唔知喎 又唔知999浪唔浪漫   

作者: foureyesfatboy    時間: 5-11-2009 09:12

引用:
原帖由 celia 於 5-11-2009 00:03 發表   咁未收過藍玫瑰又真係唔知喎 又唔知999浪唔浪漫   

最怕你地d 女性想要就出聲....又暗示"未收過藍玫瑰又真係唔知喎 又唔知 ((( 浪唔浪漫" 你想就出聲要 ((( 枝都有....唔知人地浪唔浪漫.....問 law..女性都可以開口....唔通你要人等到 第 999 個帖 咩

浪漫的999金......浮漫在海浪面上的999金  = 浮金 (你知乜係浮金嗎?)

作者: celia    時間: 5-11-2009 17:21

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-11-2009 09:12 發表   最怕你地d 女性想要就出聲....又暗示"未收過藍玫瑰又真係唔知喎 又唔知 ((( 浪唔浪漫" 你想就出聲要 ((( 枝都有....唔知人地浪唔浪漫.....問 law..女性都可以開口....唔通你要人等到 第 999 個帖 咩 ...

咁我又冇咁既意思既... 只係諗999同玫瑰邊樣浪漫D姐 

浮金??您指果D浸到冇晒味果D浮金??     

作者: foureyesfatboy    時間: 5-11-2009 18:04

引用:
原帖由 celia 於 5-11-2009 17:21 發表   咁我又冇咁既意思既... 只係諗999同玫瑰邊樣浪漫D姐    浮金??您指果D浸到冇晒味果D浮金??     

.....999 同浪漫有乜關係先..如果999同浪漫無關係, 咁你同(((的浪唔浪漫同你d玫瑰又d乜野關係. 如果你想(((同玫瑰一樣浪漫咁你想((( 點做先同玫瑰一樣咁浪漫, 又如果(((無玫瑰一樣咁浪漫你係唔係唔同(((一齊浪漫但又想一齊浪漫好矛盾. 其實邊個話玫瑰係浪漫只是星斗市民一相情願下以為玫瑰代表浪漫. 你地有無為玫瑰去想佢地想唔想去浪漫,只是想去做送圈花 又其實玫瑰只是想做好一朵花咁簡單但又比人放上台當佢浪漫送來送去..放到謝矖又比人染到五顏六色. 你地有無為玫瑰去想佢地想唔想有咁多色.本來玫瑰好好地生在地上又比人一枝枝咁賣同買. 佢地又想唔想比人買來又賣去. 玫瑰又比人用來做名...又有玫瑰的故事又加個家明落去. 其實玫瑰唔鍾意家明佢鍾意劍籣你到知唔知.....好la 早斗. ......

浮金.....正式學名是水上糞便 有無味...要研究過先知. 不過都要外判比人研究

作者: celia    時間: 5-11-2009 18:48

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-11-2009 18:04 發表   .....999 同浪漫有乜關係先..如果999同浪漫無關係, 咁你同(((的浪唔浪漫同你d玫瑰又d乜野關係. 如果你想(((同玫瑰一樣浪漫咁你想((( 點做先同玫瑰一樣咁浪漫, 又如果(((無玫瑰一樣咁浪漫你係唔係唔同(((一 ...

冇道理中既道理 billy gig c

臨訓唔係應該好倦既咩?!仲諗到咁多野billy gig c

所以其實花容易凋謝唔長久,完全唔符合999個名,咁所以您話喇邊個會浪漫D?

作者: foureyesfatboy    時間: 6-11-2009 06:53

引用:
原帖由 celia 於 5-11-2009 18:48 發表   冇道理中既道理 billy gig c   臨訓唔係應該好倦既咩?!仲諗到咁多野billy gig c   所以其實花容易凋謝唔長久,完全唔符合999個名,咁所以您話喇邊個會浪漫D?

都話道理係講出來.... 唔講邊有道理....你想唔想聽道 ? 瞓前用吓腦, 早晨唔會係傻佬.

你明唔明....花是為了 "你" 而凋謝.  因為 "你" 的美貌令她自卑. 如果你這樣想花比999誰浪漫. ("你"是代名詞不一定指你 )

作者: celia    時間: 6-11-2009 23:19

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-11-2009 06:53 發表   都話道理係講出來.... 唔講邊有道理....你想唔想聽道 ? 瞓前用吓腦, 早晨唔會係傻佬.   你明唔明....花是為了 "你" 而凋謝.  因為 "你" 的美貌令她自卑. 如果你這樣想花比999誰浪 ...

聽咩道? 唔會訓覺既道理都會聽.... 定係您臨訓果D道....都ok  

花是為了 "你" 而凋謝....因為...........咁都得?? 您梗係咁樣黎氹您D女朋友

照您咁講如果朵花見到下惠姨會唔會開得更燦爛永遠都唔會凋謝?  

作者: foureyesfatboy    時間: 7-11-2009 02:23

引用:
原帖由 celia 於 6-11-2009 23:19 發表   聽咩道? 唔會訓覺既道理都會聽.... 定係您臨訓果D道....都ok       花是為了 "你" 而凋謝....因為...........咁都得?? 您梗係咁樣黎氹您D女朋友   照您咁講如果朵花 ...

....你想聽乜先. ...你知la...好多時一句話在唔同時間同唔同人口聽入你耳都有唔同感受. ...太初有道...只要打開心靈道在四方. 感受吓四周美好之物 . 風在歌, 樹在笑, 雲在舞, 水在曲, 只是我地聽不到. 這是創造之道. 明嗎? 如果你看完這段你剛剛睇了道幾簡單.

" 花是為了 "你" 而凋謝....因為...........咁都得?? 您梗係咁樣黎氹您D女朋友 " d 句野明明是厄人la...點會氹到人...比d句野氹到都盲la...所以愛是盲目的  依加d女仔好醒..厄唔到.... 不過d男仔都係盲...

" 照您咁講如果朵花見到下惠姨會唔會開得更燦爛永遠都唔會凋謝? "  "下"惠姨我見過佢本人....佢個樣...可能佢d friend....只送膠花.  因為佢個樣都好膠.

作者: celia    時間: 7-11-2009 13:29

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 7-11-2009 02:23 發表 ....你想聽乜先. ...你知la...好多時一句話在唔同時間同唔同人口聽入你耳都有唔同感受. ...太初有道...只要打開心靈道在四方. 感受吓四周美好之物 . 風在歌, 樹在笑, 雲在舞, 水在曲, 只是我地聽不到. 這是 ...

好似大自然....咁都幾好聽

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 7-11-2009 02:23 發表 " 花是為了 "你" 而凋謝....因為...........咁都得?? 您梗係咁樣黎氹您D女朋友 " d 句野明明是厄人la...點會氹到人...比d句野氹到都盲la...所以愛是盲目的  依加d女仔好醒..厄唔到.... 不過d男仔都係盲...

都唔一定係盲既....有時個情況都係知道既....不過要講求係講呢句說話時係真心定假意.... 如果真係鐘意對方而想令佢開心...發自內心......接受者即使知道呢個唔係事實但會感受到對方既心意...

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 7-11-2009 02:23 發表 "下"惠姨我見過佢本人....佢個樣...可能佢d friend....只送膠花.  因為佢個樣都好膠. 

個樣都好膠?? 真係想像唔到...咁咪好似D洋娃娃玩具咁膠?

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0