標題: 真人真事返大陸千其唔好一個女仔去廁所真係要聽清楚一 一 [打印本頁]

作者: 超人兄弟    時間: 17-9-2009 08:26     標題: 真人真事返大陸千其唔好一個女仔去廁所真係要聽清楚一 一

o華~~~真人真事,好得人驚o牙~!!

作者: Ahming    時間: 18-9-2009 00:51

基本上我好少去東門果頭…
另外、我重有一個疑問就是、如果真是要攞你的心肝腎…、點解一定是揀香港人?深圳咁多外來人口、就算人間蒸發都無人會理;反之如果是外國人、如香港人之類、出咗事點都麻煩的!而且唔通香港人的內臟會靚的?
你話專揀香港人打劫就話。

作者: celia    時間: 18-9-2009 10:06

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-9-2009 08:26 發表 o華~~~真人真事,好得人驚o牙~!!    

好恐怖... 真係唔敢返大陸

之前都有聽聞過....但今次真係親耳聽人講述經過.....好冷血.....事後仲冇查案拉人....唔比運親人條屍....咩世界?唔比宣揚....咁大件事唔通仲要等佢繼續發生?咁做等如間接助長....確係有D離譜 

作者: celia    時間: 18-9-2009 10:15

引用:
原帖由 Ahming 於 18-9-2009 00:51 發表 基本上我好少去東門果頭…另外、我重有一個疑問就是、如果真是要攞你的心肝腎…、點解一定是揀香港人?深圳咁多外來人口、就算人間蒸發都無人會理;反之如果是外國人、如香港人之類、出咗事點都麻煩的! ...

有個朋友都講過呀.....點解唔揀大陸D人....人口咁多.....好易搵.....

又話大家都係同胞.....

可能就係佢地唔當香港人係同胞.... 話晒香港分裂左中國咁耐..佢地睇香港人都唔同D...成日諗住香港有金執咁....又究竟係咪真係o者?

呃就呃香港人.....又唔熟佢地地頭.....生面口....如果唔當係同胞...有咩事都唔會理會....連揀犯事既目標都係棟香港人....

作者: Ahming    時間: 18-9-2009 12:59

上面講到似層層咁、不過如果細心的聽、會發現其中有的漏洞:
其一)人客走數、技師要填數!
去過深圳的都知、不論修甲好、按摩好…總之服待你個技師是要負責你張單的、如果閣下無埋到單走咗、個技師是要幫你俾錢的、所以佢地都會好緊張你、如果你做做下要去廁所、佢地甚至會陪埋你去、異性的會在門口等你、同性的入埋去都唔奇、總之你未找數之前、都唔好俾你離開視線範圍、所以你話去咗廁所成個鐘無出來、的人都若無其事、是無乜可能、因為就算張單只是幾十蚊、的人都緊張架、事關佢地都是打工、點都唔想白做之餘、重要幫你找數。
其二)點解無血?
一個正常的成年人、不論男女、每人身上大約有五至六公升的血液、而如果好似果個人咁講、“湯”咁大個傷口的話、攞晒你的心肝的話、你是會大量出血、的血重會噴到周圍都是、包括“湯”你的人身上、因為人是有血壓的、咁試問一個滿身鮮血的人、在廁所走出來、竟然無引起注意?其次、如果真是發生咗、咁實際情況將會是:入到去你第一眼唔係見到你朋友訓係度、而是先見到周圍好多血、一般人都會好驚咁大叫、或者走番出來、再者、你好可能會跌倒、因為地下好滑(好多血)、而你亦會聞到好重的腥味(血腥)、到時你先至會見到有人“倒臥血泊當中”、而就算你真是走到埋去、除非你受過專業訓練、否則是無可能睇到個傷口型態、因為“血肉模糊”!到咗呢個階段、你自己都會滿身鮮血、咁當周圍無人理你、你返香港過關果陣時…
單是文字我都寫到咁得人驚、身歷其境的人點解會漏講的咁重要的事?
或者你可以話、如果佢已經俾人抽乾晒的血呢?首先、如果好似平常驗血咁、用針筒抽你幾cc血當然簡單、但如果你捐過血、你都會知道、係你身度抽幾百cc血、都要搞一輪至得、咁要抽晒你身上果幾公升血、更加要搞一大輪!其次抽出來的血去咗邊?攞埋走?你試下拎著幾支一公升可樂走下、你就明我講乜!倒咗落廁所?好似乾手淨腳、不過咪又是搞到周圍都是血!而且就算無血、咁唔代表無腥味、唔信你去街市買條魚試下!
再再其次、血漬是好難清洗的、大陸的廁所好污穢大家都見過、但血漬斑斑的廁所、大家又見到未?尤其果的廁所清潔水平是咁低的話!

作者: 超人兄弟    時間: 19-9-2009 08:52

引用:
原帖由 celia 於 18-9-2009 10:06 發表   好恐怖... 真係唔敢返大陸   之前都有聽聞過....但今次真係親耳聽人講述經過.....好冷血.....事後仲冇查案拉人....唔比運親人條屍....咩世界?唔比宣揚....咁大件事唔通仲要等佢繼續發生?咁做等如 ...

引用:

原帖由 celia 於 18-9-2009 10:15 發表

可能就係佢地唔當香港人係同胞.... 話晒香港分裂左中國咁耐..佢地睇香港人都唔同D...成日諗住香港有金執咁....又究竟係咪真係o者?

呃就呃香港人.....又唔熟佢地地頭.....生面口....如果唔當係同胞...有咩事都唔會理會....連揀犯事既目標都係棟香港人....

其實o向大陸有o羊話無可能發生o即...睇o下你好o吾好彩 lor~!同胞??咪講笑~我o吾會信!

聽聞有人去大陸偏遠地方旅行遇劫殺.....條屍掉鷒角s便算。

上面o的人有好多都覺得香港真係有金執o架....聽都聽好多,又話一落到 H K 即刻申請綜援,好有計劃o架!

cc 使o吾使返大陸做o野?!要小心 d 知o麻~!

作者: 超人兄弟    時間: 19-9-2009 09:02

引用:

原帖由 Ahming 於 18-9-2009 12:59 發表 上面講到似層層咁、不過如果細心的聽、會發現其中有的漏洞:
其一)人客走數、技師要填數!
其二)點解無血?

一)有好多都係熟客....末找數去廁所一 d 都o吾出奇!

二)有無血....佢無講到o甘仔細o者....可能有o尼~因為聽講係一o的熟手醫護人員去做,所以快、狠、準!

我相信o向大陸係絕對有可能發生!o尼 d o野無乜必要呃你o者。

作者: celia    時間: 19-9-2009 10:25

引用:
原帖由 超人兄弟 於 19-9-2009 08:52 發表 其實o向大陸有o羊話無可能發生o即...睇o下你好o吾好彩 lor~!同胞??咪講笑~我o吾會信! 聽聞有人去大陸偏遠地方旅行遇劫殺.....條屍掉鷒角s便算。上面o的人有好多都覺得香港真係有金執o架....聽都聽好多,又 ...

係.....D人為左錢真係咩都做得出.... 連人性都冇埋就更加恐怖...

落到 H K 即刻申請綜援.....佢地真係好有計劃喎..... 眼裡只有錢?

早段時間確係有返過大陸....不過好彩唔係自己一個....其實每次返大陸都驚驚地.....搶劫欺騙等好多年前已經開始有....佢地為左小小金錢就已經可以殺人

有時返去會見到有D人行黎行去眼望望....好似o係度搵緊獵物咁......有人經過佢地身邊會望下人地D袋....

多謝提醒 冇乜必要真係唔想返呀

作者: celia    時間: 19-9-2009 12:09

引用:
原帖由 Ahming 於 18-9-2009 12:59 發表 上面講到似層層咁、不過如果細心的聽、會發現其中有的漏洞:其一)人客走數、技師要填數!去過深圳的都知、不論修甲好、按摩好…總之服待你個技師是要負責你張單的、如果閣下無埋到單走咗、個技師是要幫你俾錢 ...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 19-9-2009 09:02 發表 一)有好多都係熟客....末找數去廁所一 d 都o吾出奇! 二)有無血....佢無講到o甘仔細o者....可能有o尼~因為聽講係一o的熟手醫護人員去做,所以快、狠、準! 我相信o向大陸係絕對有可能發生!o尼 d o野無乜必要呃你o者 ...

當未知道事實真相時的確會充滿好多疑點

但好似越諗越恐怖

又唔知佢地會唔會將事主整暈後再運去附近工作場地速戰速決再將屍體運返現場,因為唔見受害者通常都係話好一段時間,但奇怪點解唔見事主咁耐先搵,去遲所頂多比15-30分鐘佢吧

仲有如果假設修甲之類果D人係同人串通,咁又係好恐怖,提供一個人所賺既錢應該多過佢地幫人修甲,佢地好可能會撰擇搵錢多果項,去廁所??唔緊要....仲好

同埋講既人都會話係朋友既朋友,親戚既朋友等等,都係冇現場親歷,都係聽口述,可能好多細節都係唔清楚,親歷現場既人好似都冇出黎講過(唔知有冇 ),定係佢地已經驚到唔想講唔想再提起,而且又唔比佢地張揚有避忌

其實都會諗如果有日真係有証據確定顯示話比我地聽呢一切只不過係鬧劇....係假既....我諗我都會開心既....因為起碼係冇呢D殘酷既事發生過

作者: Ahming    時間: 19-9-2009 13:21

你話人地“候”著你的錢、我覺得正常喎!
問題是各取所需姐
最緊要等價交換!

家陣有幾多人上到去扮“大爺”至得架!我自己都覺得好多時上邊的香港人是好乞人憎!

你話有人專揀香港人打荷包、老笠、甚至劫財劫色、一的都唔出奇!

總之是自己小心的!

作者: kkeeleung    時間: 19-9-2009 15:02

引用:
原帖由 超人兄弟 於 19-9-2009 09:02 發表 一)有好多都係熟客....末找數去廁所一 d 都o吾出奇! 二)有無血....佢無講到o甘仔細o者....可能有o尼~因為聽講係一o的熟手醫護人員去做,所以快、狠、準! 我相信o向大陸係絕對有可能發生!o尼 d o野無乜必要呃你o者 ...
世上可能發生的事有很多, 確有真事唔期, 因為祖國實在太偉大. 但係流言實在太多, 要相信亦要小心. 總之身在祖國內就要萬萬留神. 萬勿久留, 可以避免的話, 切勿光顧食肆, 自備飲食, 買咗返香港在家中亦須得先以銀針試毒... 為顧自身安全, 最少三人集體行動. 切勿離群三步以上... ...
作者: kkeeleung    時間: 19-9-2009 15:06

引用:
原帖由 Ahming 於 19-9-2009 13:21 發表 你話人地“候”著你的錢、我覺得正常喎!問題是各取所需姐最緊要等價交換!家陣有幾多人上到去扮“大爺”至得架!我自己都覺得好多時上邊的香港人是好乞人憎!你話有人專揀香港人打荷包、老笠、甚至劫財劫色、一的都 ...
祖國仲有四大發明, 流言, 謊話, 假乞丐, 同真騙子. 小心....!!
作者: japkortai    時間: 19-9-2009 15:09

引用:
原帖由 kkeeleung 於 19-9-2009 15:02 發表 世上可能發生的事有很多, 確有真事唔期, 因為祖國實在太偉大. 但係流言實在太多, 要相信亦要小心. 總之身在祖國內就要萬萬留神. 萬勿久留, 可以避免的話, 切勿光顧食肆, 自備飲食, 買咗返香港在家中亦須得先以 ...

最好都係唔好返上大陸lu。

有次跟團去新疆某個夜市,我身旁的阿大嬸就俾當地人釘住嘞,因為佢手持個相機實在太型。

而同時間出發的另一個團的團友,他則被人箍頸兼搶去了錢包。

所以,返大陸真係要打醒萬二分精神。

作者: Kendama    時間: 20-9-2009 02:01

引用:
原帖由 japkortai 於 19-9-2009 15:09 發表   最好都係唔好返上大陸lu。   有次跟團去新疆某個夜市,我身旁的阿大嬸就俾當地人釘住嘞,因為佢手持個相機實在太型。   而同時間出發的另一個團的團友,他則被人箍頸兼搶去了錢包。 ...

Hi Jap,

Is that your childhood photo?

作者: japkortai    時間: 20-9-2009 09:46

引用:
原帖由 Kendama 於 20-9-2009 02:01 發表   Hi Jap, Is that your childhood photo?

是呀,K兄。

作者: 任因玖    時間: 20-9-2009 10:51

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-9-2009 08:26 發表 o華~~~真人真事,好得人驚o牙~!!    

真係好像恐怖

作者: 超人兄弟    時間: 20-9-2009 11:05

引用:
原帖由 Kendama 於 20-9-2009 02:01 發表   Hi Jap, Is that your childhood photo?

引用:
原帖由 japkortai 於 20-9-2009 09:46 發表   是呀,K兄。

Mr K, 小jap細個係幾得意o架....而家樣子嘛,....~咳~....都~~~好得意!( 寸到人o個陣 )

作者: Wildman    時間: 10-10-2009 12:16

引用:

估唔到呢個大話講咗十幾年都仲有人講,就好似啲不幸連鎖信,薪火相傳。

其實如果係真嘅話,大大話話死咗成百個香港人,但點解無一個死者家屬企出嚟講呢?唔通被公安恐嚇,講親就對付你啲國內親人,又或嚟香港捉你番大陸勞改咩。

就早幾個月,百幾個香港人北上濫藥被拉去拘留十幾日,啲人夠話被恐嚇唔好亂講嘢,但跟住就同傳媒講拘留期間被不人道對待。

試想想,假如死嘅係你父母、子女或你的最愛,你一定傷心到死 同埋憤怒到極點 ,到時仲怕人恐嚇,仲會守口如瓶咩,一定大大聲聲同人講,利用傳媒向公安施壓,要求盡快捉到兇手拉去打靶,為親人討回公道,不死不休。

希望啲為恐天下不亂的人不要再侮辱我們的智慧吧!

作者: 聰洛多薩比    時間: 10-10-2009 14:34

引用:
原帖由 Ahming 於 18-9-2009 12:59 發表 上面講到似層層咁、不過如果細心的聽、會發現其中有的漏洞:其一)人客走數、技師要填數!去過深圳的都知、不論修甲好、按摩好…總之服待你個技師是要負責你張單的、如果閣下無埋到單走咗、個技師是要幫你俾錢 ...
都係阿明分析得好...
作者: kkeeleung    時間: 10-10-2009 14:54

引用:
原帖由 Wildman 於 10-10-2009 12:16 發表   估唔到呢個大話講咗十幾年都仲有人講,就好似啲不幸連鎖信,薪火相傳。 其實如果係真嘅話,大大話話死咗成百個香港人,但點解無一個死者家屬企出嚟講呢?唔通被公安恐嚇 ...
在國內, 器官買賣係"合法"的, 既然有價有市, 黑市自難生存. 你估隨街揾人生劏真係咁易咩, 我估擄走人迷暈, 再"偷"走器宮, 做手術俾人"借"走噐官... 還可有"相信"的空間. 生劏棄屍, 動作大而效益低, 而且風險與利益不成比例.  出手, 運"貨" 移植都要分秒不差. 如果程係咁易玩玩吓. 無口啤又無得繼續. 大陸同包有如此高智慧, 呢門生意, 並非好門路也.
作者: kkeeleung    時間: 10-10-2009 15:17

引用:
有疑點.: 劏腎劏肝由背面落刀係咪會方便啲.  又或者由右腹落刀. 由頸至肚臍, 中間有胸骨肋骨...白費力氣時間. 仲分分鍾攞唔到要有用嘅嘢....     有冇醫生可解答.....
作者: Ahming    時間: 11-10-2009 09:32

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 10-10-2009 14:34 發表 都係阿明分析得好...

你咁講、我會面紅架!

作者: 聰洛多薩比    時間: 11-10-2009 10:19

引用:
原帖由 Ahming 於 11-10-2009 09:32 發表 你咁講、我會面紅架!

嘻...

呢件事其實真係.........假架...

至於仲有另一件更恐佈既事...

發生向日本既人棍事件...

我諗好多人都有聽過架喇...

呢d或者都有可能既...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0