標題: 有邊套劇你想改佢個結局....? [打印本頁]

作者: inabottle    時間: 18-6-2009 09:43     標題: 有邊套劇你想改佢個結局....?

有時睇完套戲因為個結局而一肚氣?

俾你放一放肚氣, 套戲點編任你講...

作者: inabottle    時間: 18-6-2009 09:44

儂本多情 ~~~~~~~~~~~ 究竟少儂在james懷中死先定係被日軍既飛彈一齊炸死呢? fficeffice" />

(這結局一幕記得嗎?)

續編將不日公佈..........

作者: kkeeleung    時間: 19-6-2009 01:39

引用:
原帖由 inabottle 於 18-6-2009 09:43 發表 有時睇完套戲因為個結局而一肚氣?   俾你放一放肚氣, 套戲點編任你講...
咁點題好難一時想起, 不如攞幾套來講講先啦... 以時裝行先, 因為古裝有好多係改編, 例如: 1)  大時代,.... 龍紀文(郭藹明結局) 2) 流氓大享...鄭嘟嘟結局?.... 3) 他來自江湖.... 可唔可以交代多喲何金水(星爺結局....

電視結局太多了, 唔講起, 十有八九都唔記得....

作者: inabottle    時間: 19-6-2009 08:43

引用:
原帖由 kkeeleung 於 19-6-2009 01:39 發表 咁點題好難一時想起, 不如攞幾套來講講先啦... 以時裝行先, 因為古裝有好多係改編, 例如: 1)  大時代,.... 龍紀文(郭藹明結局) 2) 流氓大享...鄭嘟嘟結局?.... 3) 他來自江湖.... 可唔可以交代多喲 ...

唔係吔 ~ 你咪講出呢幾套經典囉 ~ 但死而復生或再重逢只係開始 ~ 點延續下去才是呢處出帖原由 ... 延續可以好搞笑, 亦可以更加淒慘...

如果對好既結局 不滿亦都可以盡訴另一個不完美的結局...嘩...又想分裂啦

作者: karmapa_khenno    時間: 9-8-2011 23:34

義不容情

君巳死,請忘記。

作者: luckyrat    時間: 18-8-2011 01:41

引用:
原帖由 kkeeleung 於 19-6-2009 01:39 發表 咁點題好難一時想起, 不如攞幾套來講講先啦... 以時裝行先, 因為古裝有好多係改編, 例如: 1)  大時代,.... 龍紀文(郭藹明結局) 2) 流氓大享...鄭嘟嘟結局?.... 3) 他來自江湖.... 可唔可以交代多喲 ...

大時代:-

四兄弟邵仲衡、陶大宇、吳啟明、郭政鴻無跳樓,

與劉青雲在股票市場再次決鬥!

型男邵仲衡重返無線拍「大時代」續集,配靚女周麗琪!Perfect..................................

Something like 「River of No Return大江東去」,

型男 Robert Mitchum羅拔米堪,配靚女 Marilyn Monroe瑪麗蓮夢露!Perfect................................

作者: 聰洛多薩比    時間: 7-7-2013 12:48

其實都好多架喎...

笑看風雲啦...

梁家仁版既天龍八部啦...

天龍訣...

等等等等...悲劇收場既有d實在太慘...

好人無好報既...已經向現實社會中有太多...

如果連一個輕輕鬆鬆咁去睇電視都要咁多負擔既話...

咁咪又多一重悲哀???

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0