標題: Van Halen [打印本頁]

作者: KD1743    時間: 13-4-2009 14:24     標題: Van Halen

Jump

作者: KD1743    時間: 8-5-2009 21:59

Eruption Guitar Solo--Eddie Van Halen 超勁solo
作者: foureyesfatboy    時間: 9-5-2009 04:13

引用:
原帖由 KD1743 於 8-5-2009 21:59 發表 Eruption Guitar Solo--Eddie Van Halen 超勁solo

佢係世界中 one of top guitar 手. 

不過我唔聽佢...我都係喜歡 Jimi Hendrix 因為佢 d 黑膠比較值錢...

Van Halen 都唔差不過易找好多所以賣價唔高. 唔好意思我係一個貪錢的老餅.

作者: KD1743    時間: 9-5-2009 12:06

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-5-2009 04:13 AM 發表 佢係世界中 one of top guitar 手. 不過我唔聽佢...我都係喜歡 Jimi Hendrix 因為佢 d 黑膠比較值錢... Van Halen 都唔差不過易找好多所以賣價唔高. 唔好意思我係一個貪錢的老餅.

如果我聽Jimi Hendrix,首選梗係Fire同Purple Haze啦
但係如果買Van Halen黑膠碟我都要搵鴨寮街黑膠王阿Paul,
俾埋地址你搵:新址:惠康大廈五樓。位於,桂林街(長沙灣道、鴨寮街之間那一段)行人隧道出品,大叉樂對面。舊地舖行向長沙灣道,約七個舖位之距離。
電話:98417136

因為新舖欠明確指示,網主帶大家行一趟,以免有人迷途。唔好忘記,哩區都幾多北方佳麗,咪拍錯門!

為安全著想,大家跟住我行。
首先,唔好搭右手邊部升降機。入錯左都冇問題,30分鐘之後,你就知道你仲係地下度。
左手邊部升降機,按五字。出升降機,見到度牆。
如果閣下視線可以轉彎既,就會見到暗角既入口。
睇下地下!係冇工具既。拍門得架喇。
進入下一關………………

二百二十呎面積。
雖然,還未擺好所有唱片架,比起從前在街邊摷唱片,舒服得多。
可以摷的碟,多得很。收獲更多!

除了舊唱片,你還可找阿Paul買唱片內外套,二手唱盤。
還有,別忘記,阿Paul係夜鬼!下午四時前,都係咪搵佢!
轉載自
http://www.vinylparadise.com/LPCollec/LPShop/lps03/lps03.htm

作者: KD1743    時間: 30-9-2017 14:14

Van Halen 首張專輯,展開了美國L.A. Metal風格新一頁 此專輯在美國銷量達1000萬
作者: KD1743    時間: 30-9-2017 14:21

Van Halen 第3張專輯Woman and Children First, 個人比較喜愛這張專輯,音樂非常符合該樂隊的出生地-美國洛杉磯荷李活Sunset Strip 酒吧樂隊特質 此專輯在美國銷量達300萬
作者: KD1743    時間: 30-9-2017 14:22

Unchained video
作者: KD1743    時間: 30-9-2017 14:23

Somebody Get Me A Doctor (live in US Festival 1983)
作者: KD1743    時間: 30-9-2017 14:29

換走左主音David Lee Roth後請左前Montrose主音Sammy Hager後嘅Van Halen注入了新元素, 音樂比較認真但仍不失一貫Hard Rock風格 Finish What You Started video

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0