標題: 精靈俏女巫 [打印本頁]

作者: LouisLee    時間: 9-4-2009 00:00     標題: 精靈俏女巫

請問有冇邊位記得呢套卡通???

主題曲 - 李麗蕊主唱:

http://www.youtube.com/watch?v=Q5ABVJ_Ukvs&fmt=18

作者: 虎榮    時間: 9-4-2009 01:32

我記得當年系無記播o既, 個女主角系疆屍同女巫結合所生, 可以變身做貓仔(定系咬果樣變果樣,唔系好記得添! ),一家人系魔界望族,為左幫魔王揾返個失散左o既大王子而來到人間,期間小女巫認識同愛上左個凡人,但系魔界二王子又對佢情有獨鐘,差少少因為家族壓力下嫁二王子,後來因為大王子件事未解決,就好似仙女下凡結局咁,一切還原基本步,由頭開始.其實小女巫暗戀果個凡人就系大王子,陰差陽錯到最後一集(無記播o既最後一集)都無俾人發現佢本來身份!我記得o既內容得咁多,唔知各位師兄有冇補充.  
作者: mrenvy    時間: 12-7-2009 18:53

作者: 叮噹    時間: 22-1-2010 09:14

引用:
原帖由 虎榮 於 9-4-2009 01:32 發表 我記得當年系無記播o既, 個女主角系疆屍同女巫結合所生, 可以變身做貓仔(定系咬果樣變果樣,唔系好記得添! ),一家人系魔界望族,為左幫魔王揾返個失散左o既大王子而來到人間,期間小女巫認識同愛上左個凡 ...

係彊屍同狼女混血兒

當年好迷呢套卡通, 播完後, 偶爾發現原來係漫畫改篇, 花左好幾年時間, 買左全套漫畫 (台灣版)

卡通只係播左套漫畫內容1/3, 漫畫講埋蘭斯同俊平結埋婚生埋仔  

精靈俏女巫
詞:鄭國江
唱:李麗蕊
精靈趣怪女巫  嬌嬌俏俏女巫  活像活像大細路
歡欣天天製造  衝出心中惡夢  帶笑對你說聲早
閃出眼內熱情  心中快活莫明  仿佛與你雲外舞
也許想得太好  即使跌倒走不出抓泥土 
心中有預兆  感應比你早  倘使有禍害  會替你修補
我要為人人  祈求能做到  投入快樂元素
成愉快的泡泡  豎立快樂旗號 

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0