標題: 豆豆點滴-香港寬頻 [打印本頁]

作者: 東加豆    時間: 16-1-2009 22:29     標題: 豆豆點滴-香港寬頻

香港寬頻

呢兩日打算跟網絡公司續約, 咁佢就話用番原來既優惠價格續約,

* 香港寬頻
* 月費: 398
* 合約: 28個月
* 服務計劃/寬頻: BB100S  計劃: 100mbps / 100 mbps  上/下載 (佢地好強調呢個賣點)

咁 九倉電訊 就話, 香港寬頻講就係講 100mb, 但其實係走地下線, 100mb for 全個機房用, 可能覆蓋一棟or二棟大廈一齊用..., 入到我地個電腦可能上下載是 6xx/kb.(事實上我上下載又好似未試過有 1mb 或以上既上下載速度咁..)

最難得就係佢地有個禮品 plan 係送 Ipod Nano 價值 $1150
不過如果要禮品 plan 就要月費 hk$474 (堅持唔減價....)

....hk$474  - hk$398 = 每個月貴左 hk$76蚊...
...$76 * 28個月 等如多左  hk$2128 ..
..咪即係用個客既錢買番件禮物比我!?

...$2128  減個 ipod $1150 重有淨  $978....
係加埋運費..包裝費...燈油火蠟..同租金!? 

嗯..我話...你地都做得好肉酸下渦.....

作者: 聰洛多薩比    時間: 17-1-2009 08:56

引用:
原帖由 東加豆 於 16-1-2009 22:29 發表 香港寬頻   呢兩日打算跟網絡公司續約, 咁佢就話用番原來既優惠價格續約,   * 香港寬頻 * 月費: 398 * 合約: 28個月 * 服務計劃/寬頻: BB100S  計劃: 100mbps / 100 mbps  上/下載 ...

咁都要成本既...

大公司唔賺錢...

咁就唔叫奸商囉...

作者: 東加豆    時間: 17-1-2009 10:18

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 17-1-2009 08:56 發表 咁都要成本既... 大公司唔賺錢... 咁就唔叫奸商囉...  

係表達方式問題嘛....sell 得好肉酸....

作者: 聰洛多薩比    時間: 18-1-2009 00:35

引用:
原帖由 東加豆 於 17-1-2009 10:18 發表   係表達方式問題嘛....sell 得好肉酸....

咁證明佢呃你唔到...

可能係...

1. 你精明..

2. 佢水皮...

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0