標題: 甲斐智枝美 [打印本頁]

作者: 江芷慧V    時間: 13-1-2009 11:44     標題: 甲斐智枝美

認得她嗎?

作者: Kal-El    時間: 13-1-2009 12:09

在下孤陋寡聞, 完全唔識佢....有冇佢嘅作品link介紹下

作者: 矢作省吾    時間: 13-1-2009 12:47

知道有個咁既人, 但未聽過佢D歌, 早幾年前自殺死。
作者: Kal-El    時間: 13-1-2009 13:46

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-1-2009 12:47 發表 知道有個咁既人, 但未聽過佢D歌, 早幾年前自殺死。

有咩咁睇唔開, 死左就咩都冇, 只要活著就是幸福

作者: 江芷慧V    時間: 13-1-2009 19:31

甲斐智枝美,原名長谷部智枝美,是70代末80代初時出道的青春偶像歌手,那年代青春偶像多如過江之鯽,競爭激烈,雖然她的歌聲帶有濃烈青春少女的氣息,但也在半紅不黑的情況下,於90年嫁人引退.

在她43歲時,突然傳出死亡訊息,有傳她因患上抑鬱症而自殺,但日本傳媒卻說她是心臟病突發,真正死因,至今成謎.

青春偶像歌手自殺死亡,相信最轟動的還數岡田有希子.

甲斐智枝美的歌聲真的不俗,例如si!si!C!,Star這些歌都很好聽,而且可以在youtube找到,不過我不懂得怎樣載過來,麻煩各位大哥大姐幫忙啦.

作者: LouisLee    時間: 13-1-2009 23:21

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-1-2009 12:47 發表 知道有個咁既人, 但未聽過佢D歌, 早幾年前自殺死。

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%94%B2%E6%96%90%E6%99%BA%E6%9E%9D%E7%BE%8E

2006年7月10日、朝になっても起きてこないのを心配して中3(当時)の長男が確認しに行ったところ、2階の寝室で首を吊っていたところを発見した。すぐに119番通報し、救急隊員が駆けつけ、午前6時45分ごろ、心肺停止を確認。自宅所轄の千葉県警習志野署検死を行い、自殺と断定した。享年44(満43歳没)。戒名は花香妙智信女。

應該係掛臘鴨死!!!

作者: 江芷慧V    時間: 14-1-2009 15:07

引用:
原帖由 LouisLee 於 13-1-2009 23:21 發表   http://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%94%B2%E6%96%90%E6%99%BA%E6%9E%9D%E7%BE%8E   2006年7月10日、朝になっても起きてこない& ...

原來是吊頸自盡,可惜

但為什麼要自殺呢?若是抑鬱,大多和家庭感情事有關了.

作者: Kal-El    時間: 17-1-2009 19:47

引用:
原帖由 江芷慧V 於 14-1-2009 15:07 發表 原來是吊頸自盡,可惜 . 但為什麼要自殺呢?若是抑鬱,大多和家庭感情事有關了.

女人自殺大多數係為情

作者: 江芷慧V    時間: 24-1-2009 00:05

引用:
原帖由 Kal-El 於 17-1-2009 19:47 發表 女人自殺大多數係為情

為情(例如男朋友或丈夫一腳踏兩船),我只會哭,但不會自殺.

作者: Kal-El    時間: 24-1-2009 00:34

引用:
原帖由 江芷慧V 於 24-1-2009 00:05 發表 為情(例如男朋友或丈夫一腳踏兩船),我只會哭,但不會自殺.

哭有咩用, 最緊要係自己活得比他開心, 同佢鬥長命, 睇全佢有朝一日比人飛(因為通常咁情況下揾的女人, 都唔會係好女人)

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0