標題: X-men 外傳 Magneto 電影 [打印本頁]

作者: East    時間: 1-9-2008 20:28     標題: X-men 外傳 Magneto 電影

除X-men "狼人"有外傳外, 連大反派 Magneto 都拍電影.......

荷李活可能真係拍到無o野好拍.....

講 Magneto 與 Prof X 後生時代的事,

講他為何做奸佬......

你有無興趣看呢??

Magneto 預 2009 上映.

http://www.scifimoviepage.com/upcoming/previews/magneto.html

作者: 杜劍龍    時間: 2-9-2008 11:26

X-men III之中有一幕係用左返老還童技術(CG), Professor X同MAGNETO照演出, 但CG令佢地變番後生!

作者: East    時間: 2-9-2008 12:16

今次應該是重新選角拍, 不是用CG技術再玩返老還童, 太貴了. 也沒必要!!

正式選角(cast)好像沒有公佈!!

詳細資料也沒有!!

作者: 杜劍龍    時間: 3-9-2008 12:25

引用:
原帖由 East 於 2-9-2008 12:16 發表 今次應該是重新選角拍, 不是用CG技術再玩返老還童, 太貴了. 也沒必要!! 正式選角(cast)好像沒有公佈!! 詳細資料也沒有!!

我記得x-menIII果時係話搵番呢兩個演員演出果喎.....

作者: East    時間: 3-9-2008 12:39

引用:
原帖由 杜劍龍 於 3-9-2008 12:25 發表   我記得x-menIII果時係話搵番呢兩個演員演出果喎.....

拍幾鏡同拍全套片是另一回事, 我相信會重新選角.

雖然用荷記的CG是做得到, 就算個演死了也可用CG造番出來.

但始終不是必要, 找過兩個後生形仔又似似地他們的樣o既明星也不是太難吧!!

作者: 杜劍龍    時間: 4-9-2008 11:38

如果真係用CG返老還童拍, 會大大增加我入場睇既意慾!

始終"Wolverine"先係主菜!

作者: 杜劍龍    時間: 4-9-2008 11:46

唔係阿嘛???? arm arm上imdb睇, 有人吹緊可能會搵Will Smith扮Magneto???? 有冇咁大卡士呀?
作者: East    時間: 4-9-2008 15:27

引用:
原帖由 杜劍龍 於 4-9-2008 11:46 發表 唔係阿嘛???? arm arm上imdb睇, 有人吹緊可能會搵Will Smith扮Magneto???? 有冇咁大卡士呀?

Will Smith?? 黑人 Magneto?? 唔係掛?!

作者: 杜劍龍    時間: 4-9-2008 17:11

黑Nick Fury.....

黑Magneto....

作者: singingsoul    時間: 16-12-2008 17:04

引用:
原帖由 East 於 4-9-2008 15:27 發表 Will Smith?? 黑人 Magneto?? 唔係掛?!

觀乎三集XMEN裡MAGNETO做事的風格﹐其實他行事係決絕冷酷﹐要殺時他不會猶豫﹐不過又好像沒有怎樣濫殺過﹐算係為變種人打拼而用上激進手段﹐算衰﹐不過角色非常有魅力。
我很喜歡他和XAVIER教授。
如果拍前傳﹐我有興趣。不過最好唔好係WILL SMITH﹐唔夾後來的Ian McKellen白人老樣。

作者: 超人兄弟    時間: 16-12-2008 22:43

引用:
原帖由 Tyler2 於 16-12-2008 17:04 發表 觀乎三集XMEN裡MAGNETO做事的風格﹐其實他行事係決絕冷酷﹐要殺時他不會猶豫﹐不過又好像沒有怎樣濫殺過﹐算係為變種人打拼而用上激進手段﹐算衰﹐不過角色非常有魅力。我很喜歡他和XAVIER教授 ...

我覺得 Magneto 真係好鬼死勁...!

幾粒鐵珠就可以御空而行...成架 X 飛機又頂得住~...Wow..利害!!

作者: 拾實什習窄炸集    時間: 24-12-2008 02:05

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-12-2008 22:43 發表 我覺得 Magneto 真係好鬼死勁...! 幾粒鐵珠就可以御空而行...成架 X 飛機又頂得住~...Wow..利害!!

So he must more powerfult than  老祖宗  ?

作者: 聰洛多薩比    時間: 26-12-2008 15:25

令我諗起...

batman入面...

兩三年前都拍過...

貓女啦....................................

但係好唔收得...

可能遲下又會拍小丑正傳呀...

雙面人呀...謎語人傳奇呀咁...

作者: East    時間: 22-3-2009 22:01

Magneto 電影 會延遲至2011才上

More info......

http://www.imdb.com/title/tt0499519/

作者: moneyismymoney    時間: 4-4-2009 22:59

前傳,外傳,后傳,左傳,右傳.................證明他們都沒有新東西了 . 
作者: East    時間: 6-4-2009 09:53

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 4-4-2009 22:59 發表 前傳,外傳,后傳,左傳,右傳.................證明他們都沒有新東西了 . 

因為新東西風險比已經出名的舊東西為高......
正如高達, 超人都要食著條水一樣.

作者: 綠寶210    時間: 6-4-2009 18:17

同X-MEN 相關既新聞.

《X戰警:金鋼狼》未上映遭盜拷 震驚好萊塢!

即將在五月初上映的新片《X戰警:金鋼狼》,驚傳母帶遭到盜拷,還在網路上流傳,這是近年來,好萊塢大片上映前,遭盜版外流最嚴重的案例。而發行的電影公司也警告,如果把電影相關片段放在網路上或下載,將依法律途徑提出告訴。

由休傑克曼主演的《X戰警:金鋼狼》還有一個月才會在院線上映,不過周二晚間卻有部分電影內容已經在網路上流傳,而且吸引超過10萬次的下載,由於流出的影片畫質清晰,沒有浮水印或時間編碼,懷疑可能是工作母帶外流。

由於這是近年來,大片在上映前最嚴重的影片外流案例,好萊塢電影業者都感到相當震驚,好萊塢娛樂記者指出,「這些電影公司已經準備好久了,市場行銷也準備全力衝刺」。

事實上,這並不是好萊塢電影第一次外流,像是由李安執導的《綠巨人浩克》,2003年在上映前兩周,也在網路上流傳。

而《X戰警》系列前三集全球票房就高達365億台幣,可說是電影公司的金雞母,因此發行的福斯電影發現影片外流後,除了立即移除網路內容外,也通知FBI介入調查,同時警告網友,如果非法下載外流的電影片段,將依法律途徑提出告訴。(新聞來源:東森新聞)

http://www.nownews.com/2009/04/04/340-2432034.htm

作者: date2047    時間: 18-9-2023 10:33

https://youtu.be/yNru0ZjaJOI

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0