標題: 小賓女 [打印本頁]

作者: 麻鷹    時間: 24-8-2008 14:24     標題: 小賓女

我想貼圖, 但係又唔知點貼.....

我小學的時候爸爸買o左個小賓女公仔比我,我記得都好貴下,都差不多要二百蚊.

個膠公仔好重身,入電後會跳舞(腳會自己扭動), 後來經過我細心的解剖, 證實她真是機械人(呵呵!是否有法醫的潛力?), 因為發現她雙腳都佈滿電線的.

作者: Shiawase    時間: 25-8-2008 17:10

引用:
原帖由 麻鷹 於 24-8-2008 14:24 發表 我想貼圖, 但係又唔知點貼.....   我小學的時候爸爸買o左個小賓女公仔比我,我記得都好貴下,都差不多要二百蚊. 個膠公仔好重身,入電後會跳舞(腳會自己扭動), 後來經過我細心的解剖, 證實她真是機械人(呵 ...

Hi 麻鷹 , Oh I want to look at your 小賓女公仔 (as I used to like 小賓女 very much when I was little ~ 我細個好鍾意學佢行路 ga! ("巴雷舞"咁行) )

Hey, to post photos, please refer to this thread for information:

經典日本特撮●動畫●卡通回憶 » 論壇吹水區 » 老餅電腦教育區 » [教學:]點樣可以post相

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=852&extra=page%3D1

Thank you for sharing your photos sin!

作者: 麻鷹    時間: 27-8-2008 00:38

個公仔冇o左好耐啦!

但係都可以post近似的圖出來.

外型有的似, 但係腳架是紅色, 入電池的地方在腳架底部.

公仔會轉動, 手腳也會動的(跳巴雷舞)

作者: Shiawase    時間: 27-8-2008 17:50

引用:
原帖由 麻鷹 於 27-8-2008 00:38 發表 個公仔冇o左好耐啦! 但係都可以post近似的圖出來.     外型有的似, 但係腳架是紅色, 入電池的地方在腳架底部. 公仔會轉動, 手腳也會動的(跳巴雷舞)

Wow, thank you 麻鷹 for the picture!       

That picture brings back lots of good memories! In fact, I think (when I was little) I also have a 小賓女公仔 very simiilar to the one in the picture that you posted (it looks very familiar to me!) ~ but I can't remember exactly, because it's so long ago ~ however I think mine couldn't move, couldn't put batteries in it)

作者: wwl36    時間: 27-8-2008 23:30

似Babie公仔多啲, 但多謝樓主分享
作者: East    時間: 20-11-2008 23:32

引用:
原帖由 wwl36 於 27-8-2008 23:30 發表  似Babie公仔多啲, 但多謝樓主分享

這個是合金小賓女, 的確有點像Babie公仔. 價值不非...

但你們有否見過有12"小賓女著衫公仔呢? 我是說古董玩具, 不是新出的.

我曾經在日本買過一隻回來, 有盒的. 但已經轉手賣了很久. 當年賣價是5位數字!! 

現在時值多少就很難說. 但肯定世界上現存有盒新品的12"小賓女著衫公仔不會超過10隻 (可能少於5隻)

我當年賣之前應該有影相, 但要花時間找找 .

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0